BOTA

Zbulohen pamjet e rralla/ Femra moderne dhe rini të çmendur, si ishte Irani para revolucionit (FOTO)

Para revolucionit islamik, Irani ka qenë një shtet modern. Kishte rini dhe njerëz të emancipuar, femrat nuk e kishin detyrim mbulimin dhe mund të studionin bashkë me meshkujt.

Jeta ishte e krahasueshme me atë të vendeve perëndimore dhe Irani ishte një nga vendet me të zhvilluara dhe më me kulturë.

Fotot e mëposhtme janë bërë diku në vitet ’71-’72, para se të ndodhte revolucioni i 1979 i Ayatollah Khomeini, një regjim që do të ndryshonte totalisht jetën e iranianëve.


Çmenduri/ Rusi hedh nga helikopteri “AMG” 150 mijë dollarë (FOTO)

Çmenduri/ Rusi hedh nga helikopteri “AMG” 150 mijë dollarë (FOTO)

Para revolucionit islamik, Irani ka qenë një shtet modern. Kishte rini dhe njerëz të emancipuar, femrat nuk e kishin detyrim mbulimin dhe mund të studionin bashkë me meshkujt.

Jeta ishte e krahasueshme me atë të vendeve perëndimore dhe Irani ishte një nga vendet me të zhvilluara dhe më me kulturë.

Fotot e mëposhtme janë bërë diku në vitet ’71-’72, para se të ndodhte revolucioni i 1979 i Ayatollah Khomeini, një regjim që do të ndryshonte totalisht jetën e iranianëve.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Most Popular

To Top