.
Saturday , July 20 2019
Home / KOSOVA / Milionat e kredisë shtetërore janë keqmenaxhuar

Milionat e kredisë shtetërore janë keqmenaxhuar

Milionat e kredisë shtetërore janë keqmenaxhuar

Keqmenaxhohen 520 milionë eurot e kredisë shtetërore.

Tek këtë vit ka mundur të vihet në funksion një aparaturë në Kardiologjinë Invazive, ani se për ta blerë atë ka gati katër vjet prej kur Kosova e ka marrë një kredi prej 2.11 milionë eurosh. Ka ndodhur kjo, shkaku i keqmenaxhimit të kredisë.

Ka qenë tetori i vitit 2015 kur ishte firmosur marrëveshja financiare. Kreditori ishte “UniCredit”. Pajisja e Angiografisë ishte blerë në dhjetor 2016, shkruan sot “Koha Ditore”. Ajo ishte blerë me pagesë direkte, që nënkupton se e tërë shuma e kredisë është disbursuar menjëherë.

Një raport i Qeverisë, që flet për ecurinë e zbatimit të projekteve të mbështetura nga kreditë e jashtme, tregon problemet që ishin paraqitur në adaptimin e hapësirës ku duhej të vendosej aparatura.

“Sipas raportimeve të Ministrisë së Shëndetësisë, projektuesi i angazhuar nga SHSKUK-ja (Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar i Kosovës v.j.) e ka projektuar hapësirën në mospërputhje me standardet e caktuara nga shitësi/firma prodhuese për vendosjen e aparaturës shumë të ndjeshme të Angiografisë”, thuhet në raport. “Pajisja përfundimisht ka arritur në Kosovë në tetor 2018, ndërsa sfidë aktuale mbeten vonesat në liferim të pajisjeve dhe materialeve të importuara jashtë Kosovës”.

Në SHSKUK e kanë përgënjeshtruar Ministrinë e Shëndetësisë dhe e kanë bërë përgjegjëse atë për vonesat.

Shpërndaje në shoqërine tuaj!

Nese e ke nje mik te mire shperndaje...
FanPage KosovaToday Bashkohu me ne beje like fanpage
Te KOSOVATODAY - beje like
Nga KosovaToday.com April 17, 2019 9:17 am ne link https://kosovatoday.com/?p=441762
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen KOSOVATODAY prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne facebook ose ne email [email protected] kosovatoday.com ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Milionat e kredisë shtetërore janë keqmenaxhuar Milionat e kredisë shtetërore janë keqmenaxhuarRating: 4.8