Albin Kurti kërkon opinion nga Komisioni i Venedikut për kompetencat e Thaçit për propozimin e mandatarit

Sam Lloyd wasn’t like Ted from Scrubs – he loved his life

Mandatimi i Avdullah Hotit për krijimin e qeverisë së re nga ana e presidentit Hashim Thaci, e ka shtyrë Albin kurtin që pas Gjykatës Kushtetuese t’i drejtohet edhe Komisionit të Venedikut.

Kurti kërkon opinion nga Komisioni i Venedikut për kompetencat e Thaçit për propozimin e mandatarit

Kurti kërkon opinion nga Komisioni i Venedikut për kompetencat e Thaçit për propozimin e mandatarit

Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka dërguar kërkesë për opinion në Komisionin e Venedikut në lidhje me kompetencat e Presidentit të Kosovës në shpërndarjen e Kuvendit dhe në kompetencat e tij për propozimin e mandatarit për Kryeministër të vendit, pas mocionit të suksesshëm të mos-besimit.

Siç thuhet në kumtesën nga Zyra e Kryeministrit, në linjë me situatën e krijuar në Kosovë, një opinion nga Komisioni i Venedikut do të shërbente në forcimin e demokracisë dhe të së drejtës kushtetuese.

“Gjithashtu, një vlerësim nga Komisioni do të kishte vlerë substanciale jo vetëm për Kosovën, por gjithashtu në mënyrë më të përgjithshme edhe për praktikën kushtetuese në të gjitha shtetet anëtare në Komision. Duhet theksuar që është hera e parë që Kosova dërgon kërkesë për opinion në Komisionin e Venedikut, në lidhje me raportin e institucioneve kushtetuese dhe kompetencat e tyre”, thuhet në njoftim.

VINI RE ! - Lajmi qe eshte portuar eshte mare nga portalet tjere. Nese preke privatesine ky lajme ju lutem na informoni ne facebook ne e fshijme lajmin menjehere. Nuk mbajme persiper per lajmet e postuara. KosovaToday nuk eshte Agjensi per Lajme vetem riboton lajmet nga portalet tjere. Me respekt KosovaToday.
Reklamat e meposhtme jane te kompanise MGID nese blini dicka nuk garanton KosovaToday - Jan Reklama te Kompanise MGID.

Lajme te ngjajshme !

Lajme te ngjajshme !