Blinken: Moska po e drejton narrativën e rreme se NATO-ja po e kërcënon Rusinë

Sekretari i Shtetit i ShBA-së, Antony Blinken, ka thënë se Moska është duke shtyrë një narrativë të rreme se NATO-ja po e kërcënon Rusinë.

“Këto pretendime janë të gjitha të rreme. NATO-ja është aleancë mbrojtëse. Ajo ekziston për të mbrojtur, jo për të sulmuar”, tha sekretari Blinken.

Deklaratën e tij e shpërndau në rrjete sociale edhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Kosovë. Faqja e ambasadës e shpërndau postimin e Departamentit të Shtetit, në të cilin sekretari Blinken flet rreth krizës në Ukrainë dhe kërkesat e Rusisë ndaj NATO-s.

Lajme me shume...