Çfarë po ju “thotë” dhimbja e kokës?

Nuk mund të përqendroheni gjatë detyrave të përditshme dhe dhimbja e kokës nuk po ndalon? Më poshtë një shpjegim i shkurtër se çfarë na tregon vendndodhja e dhimbjes së kokës.

Në majën e kokës

Dhimbjet e kokës që ndodhin në pjesën e sipërme të kokës janë zakonisht rezultat i tensionit dhe janë më të zakonshmet. Të shoqëruara nga një shtrëngim ose presion i vazhdueshëm rreth kokës, ato mund të shkaktohen nga ndryshimi i dietës, problemeve me gjumin, aktiviteti ose stresi.

Në pjesën e pasme të kokës

Shkaktohen gjithashtu nga tensioni, veçanërisht nëse jeni duke përjetuar spazma të muskujve të qafës ose kurrizit, por mund të jenë edhe si pasojë e qëndrimit të keq.

Në anë të kokës

Dhimbja në anën e kokës është një tregues i migrenës. Migrena shkaktohet nga hormonet, dieta, kafeina ose stresi. Nëse dhimbja është e fortë dhe vazhdon për ditë ose javë me radhë, mund të jetë një dhimbje koke grupore (cluster) e cila zakonisht shoqërohet me alergji ose stres. Kjo lloj dhimbje shkaktohet g..

Keyword youtube facebook whatsapp web google gmail amazon translate google translate traductor hotmail instagram weather netflix yahoo twitter yahoo mail google maps whatsapp fb roblox ebay outlook google classroom walmart maps yt pinterest speed test nba bbc news ikea omegle news classroom.

Nuk mund të përqendroheni gjatë detyrave të përditshme dhe dhimbja e kokës nuk po ndalon? Më poshtë një shpjegim i shkurtër se çfarë na tregon vendndodhja e dhimbjes së kokës.

Në majën e kokës

Dhimbjet e kokës që ndodhin në pjesën e sipërme të kokës janë zakonisht rezultat i tensionit dhe janë më të zakonshmet. Të shoqëruara nga një shtrëngim ose presion i vazhdueshëm rreth kokës, ato mund të shkaktohen nga ndryshimi i dietës, problemeve me gjumin, aktiviteti ose stresi.

Në pjesën e pasme të kokës

Shkaktohen gjithashtu nga tensioni, veçanërisht nëse jeni duke përjetuar spazma të muskujve të qafës ose kurrizit, por mund të jenë edhe si pasojë e qëndrimit të keq.

Në anë të kokës

Dhimbja në anën e kokës është një tregues i migrenës. Migrena shkaktohet nga hormonet, dieta, kafeina ose stresi. Nëse dhimbja është e fortë dhe vazhdon për ditë ose javë me radhë, mund të jetë një dhimbje koke grupore (cluster) e cila zakonisht shoqërohet me alergji ose stres. Kjo lloj dhimbje shkaktohet gjithashtu nga tensioni.

Pas syrit

Dhimbjet e kokës që ndodhin pas syrit janë një tjetër shenjë e migrenës. Nëse jeni duke përjetuar dhimbje prapa të dy syve, mund të jetë një simptomë e infeksionit në zgavrën e sinusit Ethmoid ose Sphenoid.

Në ballë

Nëse jeni duke përjetuar një dhimbje koke në zonën e ballit, mund të jetë një tjetër shenjë e një dhimbje koke tensioni. Nëse dhimbja prek vetëm njërën anë të ballit, mund të jetë tregues i një migrene ose dhimbje koke grupore. Dhimbjet e kokës në ballë shkaktohen gjithashtu nga infeksioni i sinusit Frontal.

Kujdes

Kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor nëse krahas dhimbjes së kokës po përjetoni ndonjë simptomë si më poshtë:

– qafë e ngrirë

– skuqje

– dhimbja e kokës më e keqe që keni pasur ndonjëherë

– të vjella

– konfuzion

– e folur e paqartë

– ethe 38°C ose më e lartë

– paralizë në ndonjë pjesë të trupit ose humbje të shikimit

Për më shumë informacion ose vizitë me Prof.Dr. Fabio Antonaci në Spitalin Amerikan kontaktoni në: 042 35 75 35 ose klikoni në:rezervime.spitaliamerikan.com

Spitali Amerikan, përqafoje jetën!

Last Updated on 27/09/2022 by Albania Kosova

Keyword youtube facebook whatsapp web google gmail amazon translate google translate traductor hotmail instagram weather netflix yahoo twitter yahoo mail google maps whatsapp fb roblox ebay outlook google classroom walmart maps yt pinterest speed test nba bbc news ikea omegle news classroom.