Dr.Isjanovski: Nëse keni marrë tre doza të vaksinës, keni vetëm dy përqind shanse për t’u shtruar në spital

Drejtori i Shtëpisë së Shëndetit në Shkup, dr. Viktor Isjanovski ka informuar se të dhënat e fundit tregojnë se ka shumë më pak interes për vaksinim.

“Nga dhjetori deri në javën e dytë të janarit në territorin e qytetit të Shkupit kemi aplikuar 30.535 doza, ndërsa me dozën e tretë 16.335. Pjesa tjetër është shumë e vogël me dozën e parë. Interesimi është në rënie”, theksoi Isjanovski në emisionin e fundit “Top Tema” në Telma, përcjell INA.

Mjeku citoi të dhëna nga një studim i një instituti në Itali në lidhje me vaksinimin.

“Personat me një dozë të tretë kanë një shans 98% për të mos përfunduar shtrimin në spital dhe ata me një dozë të dytë kanë një shans 75%. I bëj thirrje të gjithëve që kanë marrë dy doza të vaksinohen me një të tretën. Nuk ka nevojë për analiza për antitrupa, grumbullime dhe shpenzime të parave”, shpjegon dr. Isjanovski.(INA)