Hovenier mirëpret formimin e Gjykatës Komerciale

Armend Zemaj kujton gazin lotsjellës në Kuvend: Fajin për mosliberalizim e kanë edhe figurat që janë në krye të shtetit

Ambasadori Hovenier mirëpret formimin e Gjykatës Komerciale.

Ambasadori amerikan në Prishtinë, Jeff Hovenier, ka mirëpritur themelimin e Gjykatës Komerciale, e cila përkrahet nga USAID-i amerikan.

Hovenier ka thënë se Gjykata do të përshshpejtojë zgjidhjen e kontesteve dhe është hap përpara për rikthimin e besimit në sistemin gjyqësor nga ana e sektorit privat.

“Mirëpresim inaugurimin e Gjykatës Ekonomike të Kosovës të hënën. Kjo gjykatë, e mbështetur nga USAID, do të përshpejtojë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve komplekse komerciale dhe është një hap i madh përpara për rindërtimin e besimit të sektorit privat në sistemin gjyqësor të Kosovës”, ka thënë Hovenier.