Ish-kreu i AKK-së: Qeveria ka hequr dorë nga fiksimi i çmimeve, që kur të rriten në gusht t’ua lë fajin ndërmarrjeve

Ganimete Musliu bën xhiro me traktor në fshatin e saj, Baks

Valon Prestreshi, ish-kreu i Autoritetit Kosovar të Konkurrencës ka thënë se ministria e Tregtisë sot ka hequr dorë nga fiksimi i çmimeve.

Ai ka thënë se kjo po bëhet jo sepse qeveria e ka kuptuar se po shkelet Kushtetuta, por sepse sipas tij në muajin gusht pritet të rriten çmimet e naftës.

Sipas Prestreshit, MTI-ja po e bën këtë që kur të rriten çmimet e naftës, fajin t’ua lë ndërmarrjeve dhe jo qeverisë.

Ky është statusi i tij:

Nuk jam shumë përkrahës i spekulimeve, meqë është si lloj vetije e Shqiptarêve po e bëjë një spekulim.
Ministria e tregtisë nga sot ka heq dorë për mos me i fiksu çmimet!

Këtë nuk po e bënë sepse ka filluar ta kuptoi që po e shkel kushtetutën në ”cullë të barkut” por po e bënë
Sepse muajin Gusht priten të rriten cmimet e naftës, e që mos me i mbet faji qeverisë se kinse kjo po i rritë, ka hequr dorë nga fiksimi i çmimeve, e në rast se rriten, u’a len fajin ndërmarrjeve.

Hahaa, kopila jeni.