Kështu u shënua në Kosovë Dita e Europës

Robini me Marigonën po martohen, dalim pamjet e para nga dasma

Sot është kremtuar dita e Europës.

Është e hëna e pestë që institucionet në vend i gjen me dyer të mbyllura. Këtë radhë, shkak është 9 maji e njohur si “Dita e Europës”.

Ani pse Kosova njihet si vendi më i izoluar në Europë, është i vetmi që kremton këtë ditë me aktivitete jo të pakta.

Madje, si pasojë u mbyllën edhe rruga “Xhorxh Bush” e “Garibaldi” në kryeqytet të cilat u shndërruan në krosi për këmbësoret dhe çiklistët.

E prijës i aktivitetit kryesor që u mbajt në Prishtinë ishte kryetari Përparim Rama bashkë me shefin e zyrës së BE’së në Kosovë.

Nga këtu ambasadori dha një mesazh. Kurse, Rama tha pse Kosova nuk është pjesë e Bashkimit, qytetarët tanë janë me ata. E këtyre aktiviteteve iu gëzuan një kategori e qytetarëve.

Por këtë ditë, përveç festës pati edhe protestë. Kjo ndodhi pikërisht para zyrës së Bashkimit Europian, ku të hënën u vazhdua puna e rregullt.

Pakënaqësi të mëdha po shprehin edhe qytetarët. Kundërshtime për pushimin këtë të hënë ka edhe profesori universitar, Mazllum Baraliu.

Ai madje po rendit arsyet. Përveç Kosovës, shteti i vetëm që kremton ditën e Europës është Luksenburgu.