Koçi: E kemi presidentin ‘çun problematik’, Rama e paralajmëroi

Zv. ministri i Mbrojtjes, Petro Koçi është shprehur se PS-ja nuk është kundër ndryshimit të sistemit, por sipas tij PD-ja ka këtë qëllim.

“Ne kemi presidentin që është një çun problematik. PS nuk ka vënë postobllok përsa i takon çështjes së reformës që prek dhe sistemin. Institucioni që merret me reformën nuk e ka mandat. Kjo është çështje kushtetuese.

Rama pasi u zgjodh ky çuni problematik tha se do jetë një president që do pëlqehet nga PD. Këtë çështje mund ta motorizonte vetëm opozita. PD nuk ka interes të preki sistemin. Baza e gjithë kësaj iniciative për të ecur deri më 31 maj janë rekomandimet e OSBE- ODIHR-it”, tha Koçi.