Kosova e Shqipëria mbeten jashtë ‘listës së Shangait’ për 1 mijë universitetet më të mira

Arsimi shqiptar vazhdon të jetë në gjendje jo të mirë.

Asnjë prej Universiteteve nga Kosova apo Shqipëria nuk është renditur në atë që njihet si klasifikimi i Shangait.

Në listën me 1 mijë universitete nga gjithë botë, nuk ka asnjë universitet shtetëror apo privat nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonisë së Veriut.

Në vendet e parë renditen universitete nga SHBA, Britania e Madhe dhe vendet e BE.

Lista e Shangait vlerëson mbi 1 mijë universitete në gjithë botën. Renditja bëhet mbi bazën e kritereve të kërkimit shkencor dhe njohjes së diplomave. Klasifikimi ka nisur që nga viti 2003 dhe publikohet çdo vit.

Fifit i ndodh e papritura

Arsimi shqiptar vazhdon të jetë në gjendje jo të mirë.

Asnjë prej Universiteteve nga Kosova apo Shqipëria nuk është renditur në atë që njihet si klasifikimi i Shangait.

Në listën me 1 mijë universitete nga gjithë botë, nuk ka asnjë universitet shtetëror apo privat nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonisë së Veriut.

Në vendet e parë renditen universitete nga SHBA, Britania e Madhe dhe vendet e BE.

Lista e Shangait vlerëson mbi 1 mijë universitete në gjithë botën. Renditja bëhet mbi bazën e kritereve të kërkimit shkencor dhe njohjes së diplomave. Klasifikimi ka nisur që nga viti 2003 dhe publikohet çdo vit.