Home / SHENDETESIA

SHENDETESIA

SHENDETESIA

Çfarë duhet të hanë veganët që të jenë të shëndetshëm?

Nutricionistja britanike, Jenna Houp, ka zbuluar rregullat të cilave duhet t’u përmbahen të gjithë ata të cilët dëshirojnë të bëhen veganë, në mënyrë që të ruajnë imunitetin dhe të jenë të shëndetshëm Ajo i ka treguar grupet kryesore të bimëve dhe vitaminave të cilat duhet rregullisht t’i marrin në mënyrë …

Read More »

Shenjat e urinësShenjat e urinës

E dini se lëkura, thonjtë dhe bebja e syrit mund të zbulojnë probleme “të fshehura” të organizmit? Por jo vetëm këto. Edhe ngjyra e urinës mund të përbëjë një tregues të sëmundjeve të rënda. Rrallë dikush jep ndonjë mendim për ngjyrën dhe qëndrueshmërinë e urinës së tyre, por ju duhet …

Read More »

Astma e lidhur me problemet psiko-sociale tek fëmijët

Kërkimet në Universitetin e Virginias theksojnë se, fëmijët me astma vuajnë nga depresioni, ankthi, probleme të sjelljes dhe probleme me mësimin. Shumë prej hulumtimeve të fazës fillestare të astmës, janë në kërkim të mënyrave të reja për të menaxhuar sëmundjen,transmeton Telegrafi. Megjithatë, pak është bërë për të gjetur çrregullimet shtesë …

Read More »

A është tensioni i lartë i gjakut gjithmonë i keq?

Hipertensioni, ose presioni i lartë i gjakut, është një faktor rreziku për disa kushte shëndetësore, duke përfshirë problemet kardiovaskulare, diabetin dhe çështje të tjera metabolike. Megjithatë, a është presioni i lartë i gjakut gjithmonë shkak për shqetësim? Gjetjet e reja vënë në dyshim këtë supozim Presioni i lartë i gjakut …

Read More »