Home / SHENDETESIA

SHENDETESIA

SHENDETESIA

I fusni gishtat në hundë? Kjo është edhe një arsye që menjëherë të ndërprisni këtë shprehi

Prindërit e dëshpëruar, fëmijët e të cilëve injorojnë lutjet që të mos i fusin gishtat në hundë, mbase përfundimisht kanë gjetur argumentin me të cilin do të eliminojnë këtë shprehi – zhvillimi i mundshëm i inflamacionit të mushkërive. Pneumokoku, shkaktar i inflamacionit bakterial të mushkërive, infeksioni i indeve të mushkërive …

Read More »

Kur femra nuk shijon seksin – këto janë metodat e shërimit

Humbja e dëshirës, mungesa e orgazmës ose dhimbja gjatë seksit në femra – quhet mosfunksionim seksual. Mosfunksionimi seksual në gratë mund të ndodhë herë pas here ose në mënyrë periodike, dhe në disa raste të përhershme. Ky problem mund të ndodhë në situata të caktuara, por edhe në çdo marrëdhënie …

Read More »

Ushqimet që shkaktojnë fryrjen e stomakut

Fryrja e stomakut nuk është vetëm një siklet që ju pengon të mbani xhinset tuaja të preferuara për mbrëmje, por gjithashtu mund t’ju shkaktojë shqetësim të madh. Ndonjëherë e dini saktësisht se çfarë e ka shkaktuar fryrjen, të tilla si darkën e madhe që sapo keni pasur, por në raste …

Read More »

Lakra qetëson shiatikun

I ftohti di të nxisë dhembjen e vjetër – dhembjet e shpinës apo të shkaktojë shiatikun i cili më herët ju ka munduar. Nëse ju ndodh kjo dhe nuk keni asgjë tjetër pranë vetes që do të mund t’jua lehtësonte mundimet, merrni një fletë lakre, transmeton Telegrafi. Sipas recetave të …

Read More »

Kërkime të reja për sëmundjen e Alzheimerit

Sipas vlerësimeve, në të gjithë botën 44 milionë njerëz të moshës 65 vjeç e sipër, janë me Alzajmer, forma më e zakonshme e demencës. Alzheimeri është një çrregullim degjenerativ i trurit, që shkakton humbje të kujtesës dhe dëmton të menduarit, gjykimin dhe aftësinë për zgjidhjen e problemeve. Deri tani, shkencëtarët …

Read More »

Kujdes: Nëse i vëreni këto ndryshme në thonj, mund të jeni në rrezik!

Ngjyra e kaltër në thonj tregon problemet me mushkëritë dhe aneminë, derisa thonjtë e gjelbër janë shenjë e infeksioneve kërpudhore. Trashja e ndërgishteve është karakteristikë e diabetit, ndërkaq ndryshimi i formës së thonjve mund të tregojë edhe sëmundjen vdekjeprurëse idiopatike të fibrozës mushkërive, transmeton Telegrafi. Përveç formës së thonjve, te …

Read More »

Kur urinimi i shpeshtë është shenjë alarmi?

Zgjoheni më shumë se dy herë natën për të shkuar në banjë, mbase keni problem serioz, kërkoni këshillën e mjekut. Nxitja për të urinuar di të jetë shumë e pakëndshme, aq më parë kur banja nuk është afër apo kur nxitja është e shpeshtë, transmeton Telegrafi. Kur është problem mjekësor …

Read More »

Programi i realitetit tonë

Vetëdije e kushtëzuar do të thotë ta jetosh jetën duke u ndjerë fajtor për të shkuarën dhe në ankth për të ardhmen, duke mos qenë kurrë në gjendje ta jetosh të tashmen. Russell Targ Abdirahim Idrizi Poliklinika “Galaxy” [email protected] Në çastin kur bëhemi të ndërgjegjshëm me pesë shqisat tona, nis programi …

Read More »

Ushtrimin që personat me hipertension duhet ta shmangin

Ushtrimin që personat me hipertension duhet ta shmangin

Shtypja e lartë e gjakut është sëmundje që prek miliona njerëz anë e mbanë botës. Kjo sëmundje, që ndryshe njihet si hipertension, shkakton ekstra stres në enë të gjakut dhe organe vitale, transmeton Telegrafi. Ju mund ta zvogëloni rrezikun e shtypjes së lartë të gjakut duke konsumuar një dietë të …

Read More »