SHKENCE – Kosova Today News
Home / SHKENCE

SHKENCE

SHKENCE

Shkencëtarët: Qelizat kanceroze shkatërrohen përmes dietës

Shkencëtarët: Qelizat kanceroze shkatërrohen përmes dietës

Sipas një artikulli të publikuar në revistën ‘BBA General Subjects’, qelizat kanceroze dallojnë nga qelizat e shëndetshme sepse absorbojnë në mënyrë të pazakonshme shumë vlera ushqyese dhe oksigjen, ndërsa pikërisht kjo u mundëson atyre të rriten dhe të shumëfishohen. Shkencëtarët rusë, në bashkëpunim me kolegët suedezë, në mënyrë të suksesshme …

Read More »

Shkenctarët e gjejnë një ngjyrë të re të kaltër

Shkenctarët e gjejnë një ngjyrë të re të kaltër

Fëmijët do të jenë në gjendje të ngjyrosin qiellin një hije të ndryshme për herë të parë në 200 vjet, pasi shkencëtarët krijuan një kaltër të re dhe Crayola njoftoi se po e kthen atë në një laps me ngjyrë. Në 2009, Universiteti Shtetëror i Oregonit bëri zbulimin e rastësishëm …

Read More »

Disa shkencëtarë thonë se jeta pas vdekjes nuk ekziston

Disa shkencëtarë thonë se jeta pas vdekjes nuk ekziston

Shkenca i ka të gjitha meritat sa i përket ilaçeve, udhëtimit me aeroplan dhe internetit – por gjithashtu është bartëse e lajmeve të këqija. Një shkencëtar thotë se ne duhet të pranojmë që nuk ekziston jeta pas vdekjes dhe duhet të përqendrohem në këtë jetë, transmeton Telegrafi. Sean Caroll, kozmolog …

Read More »