Home / TECH

TECH

TECH

Google krijon aplikacion që transkripton të folurën, për të ndihmuara ata që kanë probleme me dëgjim (Video)

Google krijon aplikacion që transkripton të folurën, për të ndihmuara ata që kanë probleme me dëgjim (Video)

Dimitri Kanevsky është shkencëtari hulumtues në Google, që ka krijuar aplikacionin i cili transmeton në kohë reale, të folurën nga bashkëbiseduesit. Teknologjia e identifikimit të fjalëve dhe kthimit të tyre në shkronja, është avancuar shumë së fundmi dhe ka ndihmuar që të krijohet ky aplikacion që do t’ju ndihmonte shumë …

Read More »

PUBG testohet falas në Tajlandë, përgatitet për të rivalizuar mPUBG testohet falas në Tajlandë, përgatitet për të rivalizuar me Fortnite (Video)e Fortnite (Video)

PUBG testohet falas në Tajlandë, përgatitet për të rivalizuar me Fortnite (Video)

PlayerUnknown’s Battlegrounds ka nisur të testohet në Tajlandë, ku mund të luhet falas. Ky veprim i PUGB Corporation, është ndërmarrë që të kryhen përgatitjet e duhura, që kjo video-lojë të jetë e gatshme që të rivalizojë me Fortnite, transmeton Telegrafi. Tencent është duke punuar në versionin beta, i cili për …

Read More »

Ky kod zbulon nëse celulari juaj është origjinal

Teknologjia në ditët e sotme moderne ka evuluar. Në ditët e sotme me rritjen e kompanive teknologjike është e vështirë të dallohet prodhimi origjinal nga imitimi apo kopja. Por ekziston një metodë për të parë nëse telefoni juaj është prodhim origjinal, apo është prodhuar ne ndonjë shtet tjetër. Për të parë këtë duhet të shtypni në telefonin tuaj kodin *#06#, pastaj do të shfaqet një numër në ekran. Psh. 123456789101112131415 , ju duhet të mbani mend numrin e 7 dhe të 8. 1. Nëse numri i shtate dhe i tete është 02 ose 20 kjo do te thotë qe telefoni juaj është i prodhuar ne Emiratet e Bashkuara Arabe. 2. Nëse numri i shtate dhe i tete eshte 08 ose 80 kjo do te thotë qe tel. juaj eshte i prodhuar ne Gjermani. 3. Nëse numri i shtate dhe i tete është 01 ose 10 kjo do te thotë qe telefoni juaj është i prodhuar ne Finlandë. 4. Nëse numri i shtate dhe i tetë është 13 kjo do te thotë qe telefoni juaj eshte i prodhuar ne Azerbajxhan. 5. Nëse numri i shtate dhe i tete është 00 kjo do te th..

Read More »