Kosovë: Çmimi i naftës jo më shumë se 1.85 euro, i benzinës 1.74

Sot, Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë ka caktuar çmimet maksimale për shitjen e derivateve.

Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, i ka publikuar çmimet maksimale të derivateve gjatë 24 orëve të ditës së hënë.

Në vendim bëhet e ditur se:

Çmimi maksimal i lejuar i produktit Dizel është: 85 eurocentë për litër;

Çmimi maksimal i lejuar i produktit Benzinë është: 74 eurocentë për litër;

Çmimi maksimal i lejuar i produktit Gas është: 78 eurocentë për litër.

Sipas vendimit, Ministria e Tregtisë, çdo ditë do të caktojë çmimet tavan apo çmimet maksimale për shitjen e derivateve, varësisht edhe nga çmimi botëror i tyre.

Kohëve të fundit, çmimi i derivateve sidomos ai i naftës ka pësuar rritje, duke shkuar deri në 1.89 euro për litër.

Në mbledhjen e kaluar të qeverisë, ishte votuar propozimi i Ministrisë së Industrisë, Tregtisë për caktimin e një çmimi maksimal të derivateve.

Çmimi i derivateve në Kosovë, pësonte rritje edhe kur në bursën ndërkombëtare shënonte ulje.

Në mars të vitit 2022, një litër naftë kushtonte rreth 1.69 euro, varësisht nga lokacioni, kurse tash në fund të qershorit çmimi arrin në 1.89 euro për litër.

Përfaqësues të Shoqatës së Naftëtarëve, kanë thënë se çmimet nuk diktohen nga ta por një gjë e tillë bëhet nga berza dhe organizatat prodhuese.

The post Kosovë: Çmimi i naftës jo më shumë se 1.85 euro, i benzinës 1.74 appeared first on Albinfo.