Kryeparlamentari Konjufca pret në takim delegacionin arab

Presidentja Osmani: Diplomacia parlamentare, ndër mjetet më efektive për avancimin e raporteve ndërmjet shteteve

Konjufca pret në takim delegacionin arab.

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, ka pritur sot në takim delegacionin e Unionit Arab për Zhvillim të Qëndrueshëm dhe Mjedis, pjesëmarrës të Konferencës Ndërkombëtare Arabo-Evropiane, që do të mbahet më 7 dhe 8 maj në Prishtinë.

Kjo është organizuar nga Akademia Diplomatike e MPJ-së dhe Ministra e Mjedisit.

“Kryetari Konjufca vlerësoi marrëdhëniet e mira me shtetet arabe, duke shprehur gatishmërinë për bashkëpunim konkret në fusha të ndryshme me interes për Kosovën, siç janë energjia, mjedisi dhe bujqësia”, thuhet në komunikatën e Kuvendit.

Delegacioni arab, nga ana e tij, premtoi intensifikimin e bashkëpunimit ekonomik dhe thellimin e përkrahjes së Kosovës në projekte mjedisore dhe zhvillim të qëndrueshëm.