Ku është e ku s’është Kosova anëtare? (Lista)

Hysni Gucati vjen nga Haga në Mitrovicë, shkon drejt për në spital

Kosova të enjten ka aplikuar për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Deri tash ajo është bërë anëtare e disa organizatave ndërkombëtare, përfshirë edhe ato më të rëndësishme financiare dhe sportive.

Kosova, megjithatë, ka arritur të anëtarësohet në disa organizata ndërkombëtare – në mesin e tyre: Banka Botërore, Fondi Monetar Ndërkombëtar, Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Komiteti Olimpik, Federata Evropiane e Futbollit (UEFA) dhe Federata Botërore e Futbollit (FIFA).

Radio Evropa e Lirë përmes një grafike ka treguar organizatat ku Kosova është anëtare dhe ato në të cilat ende jo.

Hysni Gucati vjen nga Haga në Mitrovicë, shkon drejt për në spital