Home / KURIOZITETE / Japonezët krijuan akulloren që shkrihet me shumë vështirësi (Video)

Japonezët krijuan akulloren që shkrihet me shumë vështirësi (Video)

Japonezët krijuan akulloren që shkrihet me shumë vështirësi (Video)

 

Tomihisa Ota nga Universiteti Kanazawa i Japonisë, ka qenë në krye të hulumtimit ku është krijuar pa dashje një akullore, që shkrihet me shumë vështirësi.

Grupi i shkencëtarëve ka shtuar ekstraktin e luleshtrydhes, në përpjekje që t’i japin formën e duhur këtyre ëmbëlsirave, transmeton Telegrafi.

Por, ka dalë se ky përbërës vështirëson shkëputjen e yndyrës dhe ujit, gjë që ndikon te masa të jetë e fortë dhe të mos rrjedhë.

Këto akullore i mbijetojnë temperaturës prej 28 gradëve Celsius, si dhe për një kohë mund t’ju vendoset sipër tharësja e flokëve që lëshon temperaturë të nxehtë.

Read Offline:
Shperndaje nese ke nje mik te mire...
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Japonezët krijuan akulloren që shkrihet me shumë vështirësi (Video) Japonezët krijuan akulloren që shkrihet me shumë vështirësi (Video)Rating: 4.8