Kurti në ShBA nderohet me medaljen e Shërbimit të Jashtëm të Shquar të Iowas

‘Zeshkane apo biondinë’, Arta Bajrami mahnitë me look-un e ri!

Zyra e Kryeministrit ka njoftuar se kryeministri Albin Kurti, gjatë vizitës zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, është nderuar nga Senati i Iowa-s.

Në një ceremoni të organizuar atje, ai u dekorua me medaljen e Shërbimit të Jashtëm të Shquar të Iowas.

“Nga senatori Zach Nunn, ai pranoi medaljen me këtë motivacion: Me kërkesë të senatorit nga Qarku Polk, Zach Nunn, Senati njeh dhe dekoron Kryeministrin Albin Kurti, me medaljen e Shërbimit të Jashtëm të Shquar të Iowas. Kjo dekoratë, e projektuar nga senatori Zach Nunn, është një kryq maltez për qëndrueshmërinë e karakterit, e zbukuruar me stemën e shtetit të Iowas dhe e shënjuar me pikën referuese të Iowas, Kapitolin, që simbolizon përkushtimin ndaj shërbimit”, thuhet në njoftimin për media.

‘Zeshkane apo biondinë’, Arta Bajrami mahnitë me look-un e ri!

Tutje në njoftim thuhet se Albin Kurti në moshën 22 vjeçare udhëhoqi rezistencën kundër regjimit të Millosheviqit dhe kontribuoi në arritjen e lirisë së popullit të Kosovës.

“Kur filloi lufta në Kosovë, Kurti u angazhua për integritetin territorial me NATO-n, për t’iu rezistuar sulmeve të Serbisë, si dhe ndihmoi shpëtimin e shumë familjeve shqiptare brenda Kosovës. Në shkurt 2020, Albin Kurti u zgjodh Kryeministër i Kosovës dhe vazhdoi partneritetin e palëkundur me udhëheqësit e biznesit, të industrisë dhe të bujqësisë në Iowa.

‘Zeshkane apo biondinë’, Arta Bajrami mahnitë me look-un e ri!

Angazhimi i tij aktiv ndërmjet qyteteve simotra të Kosovës dhe të Iowas, partneritetit të sigurisë me Gardën Kombëtare të Iowas dhe Forcën e Sigurisë së Kosovës, si dhe përkushtimi i tij ndaj përpjekjeve të Iowas në përkrahje të Afganistanit dhe të Ukrainës, shënojnë angazhimin e tij meritor për drejtësi dhe paqe ndërkombëtare.

‘Zeshkane apo biondinë’, Arta Bajrami mahnitë me look-un e ri!

Ne u jemi mirënjohës për shërbimin dhe përkushtimin Tuaj ndërkombëtar për Iowan”, thuhet në njoftim.

‘Zeshkane apo biondinë’, Arta Bajrami mahnitë me look-un e ri!