Në Serbi Konfirmohet rasti i parë i Lisë së Majmunit

Kamberi ka edhe një mundësi për t’u bërë deputet

Bota është duke u përballur me lijën e majmuneve.

Është regjistruar rasti i parë i Lisë së majmunëve në Serbi.

Kështu ka bërë të ditur Instituti i Shëndetit Publik serb, i cili tha se rasti u trajtua në mënyrë terapeutike, ndërsa diagnostifikimi laboratorik u krye në Institutin e Virologjisë, Vaksinave dhe Serumeve.

Tutje, bëhet e ditur se ky institut ka kryer hetim epidemiologjik të rastit dhe janë kryer të gjitha masat e evidentimit, testimit, raportimit dhe kontrollit të përhapjes së mëtejshme të infeksionit.