Nënkryetari i LDK-së komenton vizitën e Kurtit në SHBA: Shtëpia e Bardhë mbetet vetëm aspiratë e qeverisë

Del foto familjare nga Brukseli ku është edhe Gërvalla -Vuçiq e Dodik e fusin Ramën në mes

Haziri komenton vizitën e Kurtit në SHBA: Shtëpia e Bardhë mbetet vetëm aspiratë e qeverisë.

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, ka thënë në emisionin Pressing në T7 se mungesa e takimeve të nivelit të lartë në SHBA të kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, është si pasojë e ngecjes në dialog. Ai po ashtu thotë se një vizitë në Shtëpi të Bardhë e qeverisë është vetëm “aspiratë”

“Është shkaktu një pritje për vizitën sikur edhe pritja për ndryshim të madh. Për vet faktin se tetor e nëntor është shtyrë vizita e që lidhet me dialogun. Edhe tani pas vizitës së formatit më të lartë në nivel europian. Paralajmërimi i vizitës pa u zbardhur agjenda dhe nuk ka konfirmim nga ambasada amerikane. Zakonisht njoftohet opinioni nga ambasada. Është paralajmëruar vizitë dy-javore. edhe në Konferencë të Mynuhit, Presidentja nuk zhvilloi takime të mëdha. Takoi Nancy Pelosin. Pra po takohemi me Kongres e Senat. Shtëpia e Bardhë po mbetet vetëm aspiratë e qeverisë”, ka thënë ai.

“Vizitat e tona e politikës së Kosovës dhe të posazgjedhur janë përcjellë me takime në nivel të zëvendëspresidentit. Takimet me president janë të rëndësisë së alrtë, sikur ajo e zotëri Hoti apo zotëri Thaci me Biden. Në Shtëpi të Bardhë është më i rëndësishmi ai i Fatmir Sejdiut. Takime tjera kanë ndodhur në konferenca të OKB-së në Nju Jork. Takimet në Shtëpinë e Bardhë janë të interesit të brendhsëm. Takimet vijnë nëse ekziston rëndësia. E kemi vëmendjen e Shtëpisë së Bardhë, ndonjëherë edhe ia tepron vëmendja për këtë qeveri. Ata kanë thënë se do të ketë fokus të madh deri në arritjen e marrëveshjes”, përfundoi Haziri.