Nesër Kosova dhe Izraeli nënshkruajnë Memorandumin e parë të Mirëkuptimit

Reçica prezanton dy anëtarësimet e reja në PDK

Kosova dhe Izraeli do të nënshkruajnë një memorandum.

Memorandumi i parë i Mirëkuptimit mes Kosovës dhe Izraelit do të nënshkruhet të hënën, lajmëroi Qendra Përkujtimore Botërore e Holokaustit, Yad Vashem.

Një memorandum i tillë do të nënshkruhet në kuadër të kësaj qendre dhe Ministrisë së Arsimit të Kosovës, u bë e ditur përmes një lajmërimi.

“Më 9 maj, zv/kyeministrja e Kosovës Donika Gërvalla do të vizitojë Yad Vashem, Qëndrën Përkujtimore Botërore të Holokaustit”.

“Gjatë vizitës së saj, ministrja do të nënshkruajën memorandum e parë ndonjëherë të mirëkuptimit kështu duke i etabluar zyrtarisht marrëdhëniet formale mes Shkollës Ndërkomëbtare për Studime të Holokaustit, Yad Vashemm dhe Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit në Kosovë”, u tha më tej në lajmërim.

“Kosova, një vend me shumicë myslimane në Ballkan, do të shënojë fillimin e arsimimit rreth holokaustit për mësimdhënësit në seminare trajnuese. Yad Vashem ka rrjete ndërkombëtare të shkollave dhe shërbimeve arsmore në gjashtë kontinente”, u tha më tej në lajmërim.

Ndryshe, Ministrja e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla po qëndron në Izrael.

Disa foto dhe pak detaje nga vizita e Gërvallës në Tel Aviv i ka publikuar sot biznesmeni izraelit, Roy Roznek, anëtar i presidencës së Dhomës së Tregtisë atje, raporton Gazeta Express.

“Vizita e parë e Ministres së Punëve të Jashtme të Kosovës znj, Gervalla Schwarz në Izrael”, shkroi Roznek.

Ai tregoi për një takim me krerët e dhomave të tregtisë në Tel Aviv.