Një ndërhyrje e rrallë kryhet në Klinikën e Kardiologjisë në QKUK

Në Klinikën e Kardiologjisë në QKUK kryhet një ndërhyrje e rrallë.

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në Klinikën e Kardiologjisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës – Shërbimi i Elektrostimulimit dhe Elektrofiziologjisë, është kryer një ndërhyrje e rrallë dhe e suksesshme, kësaj here në bashkëpunim me Shërbimin Klinik të Kardiokirurgjisë.

Sipas SHSKUK’së, bëhet fjalë për implantimin e pajisjes hapshënuese të përhershme artificiale të zemrës (Permanent Pacemaker) përmes venës femorale, përkatësisht v. kava inferior te një pacient me indikacion absolut për të, ku edhe pas disa tentativave nuk ishte arritur qasja standarde për këtë procedurë (nga venat e ekstremiteteve të sipërme) për shkak të deformiteteve të theksuara të krahërorit, çrregullimit të raporteve anatomike mes enëve të mëdha të gjakut dhe kalueshmërisë së tyre- të verifikuara me metoda imazherike.

“Kjo përbën një qasje të pazakontë, të rrallë, por gjithsesi një zgjidhje alternative për një pacient kompleks, me indikacion vital për hapshënues artificial (pacemaker), të përshkruar edhe në literaturë.Intervenimi u krye për herë të parë në QKUK, në një bashkëpunim të suksesshëm mes këtyre dy shërbimeve”, thuhet nga SHSKUK.

Lajme me shume...