“Osmani dhe Kurti janë fajtorët kryesorë për mosliberalizmin e vizave për Kosovën”

Samiti i BE-së, zhgënjim i madh për Kosovën, Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut

Liberalizimi vizave vazhdon të jetë temë e diskutimit.

Ish-ambasadori i Kosovës në Bullgari, Edon Cana, si fajtorë kryesorë për mosliberalizmin e vizave për Kosovën po i sheh presidenten Vjosa Osmani dhe kryeministrin Albin Kurti.

Cana tha se Kosova ka pasur mundësi që ta kishte liberalizimin që nga viti 2014-të kur e kishte marrë edhe Ukraina, por si pasojë e mosvotimit të demarkacionin kjo ishte pamundësuar.

“Ne kemi mundur ta marrim liberalizmin e vizave kur e kanë marrë Ukraina edhe këto shtete edhe fatkeqësisht sot presidentja e Kosovës dhe kryeministri i Kosovës ishin figurat kyçe që e pamundësuan që Kosova ta ketë liberalizimin e vizave. Ky është fakt domethënë i pamohueshëm”- tha Cana në Klan Kosova.

“Fajtorët kryesorë janë. Sepse po t’i kishte përmbushur kriteret Kosova me demarkacionin në atë kohë i cili është aprovuar pas disa viteve ne do ta kishim liberalizmin e vizave siç e ka sot Ukraina”- shtoi ai.

“Pra, ky është skandali i parë i cili na dëmtoi. është përdorur edhe dhunë edhe gaz lotsjellës dhe është pamundësuar votimi dhe sot ne nuk kemi liberalizim të vizave”.