Osmani gjatë kohës sa është në takim me ambasadorin Hovinier lajmërohet në Facebook: Vuçiq po shërbehet me metodat e Putinit

KFOR: Jemi të përgatitur për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti në Veri të Kosovës

Presidentja Vjosa Osmani, ndërsa është takin me ambasaorin amerikan Hovinier, është lajmëruar në Facebook ku është deklaruar për situatën e tensionuar në Veri të Mitrovicës.

Ajo ka thënë se Policia e Kosovës po punon pa ndaluar që të garantohet respektimi i ligjit dhe liria e lëvizjes.

Osmani ka bërë të ditur se veprimet janë duke u marrë në koordinim me partnerët ndërkombëtarë.

Presidentja Osmani tha se veprimet nga grupet serbe në veri janë përpjekje të Vucicit që të destabilizohet Kosova.

“Përpjekjet e Vuqiçit për destabilizim të Kosovës, i cili po shërbehet me metoda të mentorit të tij- Putinit, do të dështojnë”, thotë ajo.

Postimi i saj:

Masa e reciprocitetit nuk është e drejtuar kundër askujt, por në favor të qytetarëve pa dallim përkatësie. Prandaj, ftoj qytetarët serbë të Republikës së Kosovës që të mos bien pre e propagandës nga Beogradi.

Policia e Kosovës dhe të gjitha institucionet e sigurisë po punojnë shumë për të garantuar respektimin e sundimit të ligjit dhe lirinë e lëvizjes. Jemi duke u koordinuar e punuar pandalur me partnerët tanë ndërkombëtar.

Përpjekjet e Vuqiçit për destabilizim të Kosovës, i cili po shërbehet me metoda të mentorit të tij- Putinit, do të dështojnë.

KFOR: Jemi të përgatitur për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti në Veri të Kosovës