Pëson sulm në zemër, vdes imami kosovar që shërbente nga viti 1990

Kurti nga Amerika mban mbledhjen e Qeverisë, ndryshon një vendim për anëtarët e Bordit të OSHP-së

Imami i xhamisë së fshatit Sferkë të Klinës, Afrim Kastrati ka ndërruar jetë gjatë.

Bashkësia Islame e Kosovës, ka njoftuar se i ndjeri ka ndërruar jetë gjatë ditës së sotme.

Ai ishte imam në këtë xhami që nga viti 1990.

Familjarët në rrjete sociale kanë bërë të ditur se i njëjti ka pësuar sulm në zemër.

Postimi i plotë:

“Të Zotit jemi dhe tek Ai do të kthehemi”

Njoftojmë kolegët, miqtë dhe opinionin e gjerë, se sot, më 11 maj 2022, ka ndërruar jetë imami i xhamisë së fshatit Sferkë të komunës së Klinës, Afrim ef. Kastrati.

Varrimi i rahmetliut do të bëhet sot, më 11 maj 2022, në orën 18:00, në varrezat e fshatit Sferkë të Klinës.

Allahu e mëshiroftë dhe e shpërbleftë me Xhenet!

Biografi e shkurtër

Afrim ef. Kastrati lindi më 28 korrik 1964 në fshatin Sferkë. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen e kreu në Medresenë “Alauddin” në Prishtinë gjatë viteve 1979-1984.

Studimet më pas i vazhdoi në Fakultetin Filozofik në Prishtinë në drejtimin e orientalistikës gjatë viteve 1986-1990.

Që nga vitit 1990 punoi si imam i rregullt në xhaminë e fshatit Sferkë të komunës së Klinës.

Kurti nga Amerika mban mbledhjen e Qeverisë, ndryshon një vendim për anëtarët e Bordit të OSHP-së