Policia arrestoi 25 përsona, kjo është arsyeja


Operacion i madh policor: 25 të arrestuar, të përfshirë në veprimtari kri.minale.

Policia e Kosovës (PK), në këtë rast Drejtoria për Hetimin e Kri.mit të Organizuar e asistuar edhe nga njësitë e tjera policore, pas hetimeve disa mujore të realizuara fillimisht në vitin 2020, të cilat kanë vazhduar deri më 14 prill të vitit 2021, ka arrestuar njëzet e pesë (25) persona të dyshuar.

Të njëjtit janë arrestuar mbi dyshimin e bazuar për përfshirje në veprimtari kri.minale të kri.mit të organizuar, përfshirë në vepra penale: “ Importi, Eksporti, Furnizimi, Transportimi, Prodhimi, Këmbimi Ndërmjetësimi ose Shitja e Paautorizuar e Armëve apo Materialeve Plasëse”.

“Operacionet policore janë realizuar me urdhëresë të organeve të drejtësisë, e që kanë përfshirë disa lokacione, konkretisht Prishtinën, Gjilanin, Ferizajn dhe Mitrovicën e Jugut, ku gjatë kontrollit të disa shtëpive dhe objekteve përcjellëse në të dy operacionet, në cilësi të provave materiale janë gjetur dhe sekuestruar:

Tetë (8) ar.më të gjata të llojeve të ndryshme,

Trembëdhjetë (13) ar.më të vogla revole,

Dy (2) karikatorë,

(1.493) municion të kalibrave të ndryshëm,

Pjesë të ndryshme të ar.mëve,

Pajisje për pastrimin e ar.mëve,

Dy (2) leje për ar.më,

Dy (2) vetura,

Një (1) palë dylbi,

Njëzet e një (21) telefona celularë,

Dy mijë (2000) euro dhe

Një (1) fletore me shënime”, njofton policia.

“Nga njëzet e pesë personat e arrestuar në të dy operacionet policore, vlen të potencohet se dymbëdhjetë (12) prej tyre janë arrestuar në vitin 2020, të cilët me vendim të prokurorëve kompetentë janë dërguar në mbajtje, përderisa në operacionin policor të realizuar sot në orët e hershme të mëngjesit janë arrestuar trembëdhjetë (13) persona, prej tyre shtatë (7) persona me vendim të prokurorit janë dërguar në mbajtje, përderisa gjashtë (6) persona janë liruar në procedurë të rregullt”, njofton tutje policia.


Na lexoni...

Edhe informacione tjera

Mundesia me shume...
Pamje me shume...