Propaganda ruse: Në Ukrainë janë vrarë 60 kosovarë, 40 ushtarë nga Shqipëria…

Milan Knezheviq nga Fronti Demokratik malazez në një shkrim në Twitter thotë se, nga tërë bota në Ukrainë janë angazhuar rreth 7 mijë mercenarë.

Knezheviq në listën e publikuar thekson se nga Kosova janë angazhuar 156 ushtarë, por që deri më tani thotë se janë vrarë 60 prej tyre.

Përveç Kosovës, aty thuhet se janë vrarë edhe 40 ushtarë nga Shqipëria, 19 nga Maqedonia e Veriut dhe 51 nga Kroacia.

Qysh në fillimet e agresionit ushtarak në Ukrainë, ka pasur dezinformata rreth angazhimit të shqiptarëve në lufën e Ukrainës.

I pari i diplomacisë së Moskës, Sergei Lavrov, pati deklaruar se nga mercenarë nga Kosova dhe rajoni po angazhohen në frontet e luftës.

Mirëpo, një gjë e tillë ishte mohuar kategorikisht nga të gjitha institucionet e rajonit, e veçanërisht të Kosovës.

Knezheviq është njëri nga pjesëmarrësit në grushtshtetin e ndihmuar nga dy agjentë të GRU-së ruse – Eduard Shishmakov dhe Vladimir Popov (Moiseev) – për ta rrëzuar qeverinë demokratike të Milo Gjukanoviqit në tetor të 2016-së. /Albinfo.ch

Међу 6956 плаћеника из читавог свијета који ратују против Руса у Украјини, била су и два Црногорца. Кажем “била”, јер је један нажалост погинуо.
И што ћемо сад? Да шаљемо 20 војника у Летонију, или ће Ранко Кривокапић послати Лаврова на воз?
Свети Петар нас је најбоље знао. pic.twitter.com/zh7s0QlDJC

— Milan Knežević (@MilanKnezevic80) June 17, 2022