Protesta e veteranëve, vjen reagimi nga Zyra e BE-së në Prishtinë

Çitaku-Kurtit: Mos i përbuz veteranët, ftoi në takim

Zyra e BE-së në Prishtinë ka reaguar për protestën që aktualisht është duke u mbajtur para Kuvendit të Kosovës nga veteranët e UÇK-së si rezultat i mos përfshirjes së tyre në projektligjin për pagën minimale.

Nga Zyra e BE-së thonë se e drejta e tubimit paqësor garantohet me ligj dhe se duke njohur të drejtën për protestë kanë bërë thirrje që protestuesit të përmbahen nga aktet e dhunës dhe të bashkëpunojnë me Policinë e Kosovës për ruajtjen e rendit.

“E drejta për tubim paqësor garantohet me ligjin ndërkombëtar dhe të Kosovës. Duke njohur të drejtën për të protestuar, u bëjmë thirrje të gjithë protestuesve në Kosovë sot që të përmbahen nga çdo formë dhune dhe të bashkëpunojnë me Policinë për ruajtjen e rendit publik, dërisa dëgjohet zëri i tyre”, thuhet në reagim.

Çitaku-Kurtit: Mos i përbuz veteranët, ftoi në takim