Pse nuk duhet larë pula para se të gatuhet?

Larja e pulës me ujin e rubinetit para se të gatuhet është e gabuar.

Konfirmimi vjen nga Agjencia Britanike e Standardeve të Ushqimit, sipas së cilës, duke vepruar kështu, rrezikon rritjen e përhapjes së baktereve dhe rrezikun e infeksioneve.

Ekspertët kanë paralajmëruar për rreziqet që mund të sjellë shpëlarja e pulës së papërpunuar përpara se ta gatuani, spërkatjet e ujit për ta larë atë nën rubinet mund të bartin baktere në zonat përreth, duke i depozituar ato në duar, në enët dhe në objekte pranë lavamanit, si dhe në rrobat e veshura.

Kjo ndotje do të lejonte që bakteret të përhapeshin në pjesën tjetër të kuzhinës dhe dhomave të tjera të shtëpisë. Fajtori kryesor është Campylobacter, i pranishëm në shumë lloje të mishit dhe në një masë më të madhe te mishi i pulës, i cili mund të shkaktojë infeksione të zorrëve ose sëmundje më të rënda.

Për të reduktuar rreziqet është më mirë që mishi të gatuhet drejtpërdrejt, pasi vetëm gatimi siguron eliminimin e tij efektiv. Për më tepër, në..

Keyword youtube facebook whatsapp web google gmail amazon translate google translate traductor hotmail instagram weather netflix yahoo twitter yahoo mail google maps whatsapp fb roblox ebay outlook google classroom walmart maps yt pinterest speed test nba bbc news ikea omegle news classroom.

Larja e pulës me ujin e rubinetit para se të gatuhet është e gabuar.

Konfirmimi vjen nga Agjencia Britanike e Standardeve të Ushqimit, sipas së cilës, duke vepruar kështu, rrezikon rritjen e përhapjes së baktereve dhe rrezikun e infeksioneve.

Ekspertët kanë paralajmëruar për rreziqet që mund të sjellë shpëlarja e pulës së papërpunuar përpara se ta gatuani, spërkatjet e ujit për ta larë atë nën rubinet mund të bartin baktere në zonat përreth, duke i depozituar ato në duar, në enët dhe në objekte pranë lavamanit, si dhe në rrobat e veshura.

Kjo ndotje do të lejonte që bakteret të përhapeshin në pjesën tjetër të kuzhinës dhe dhomave të tjera të shtëpisë. Fajtori kryesor është Campylobacter, i pranishëm në shumë lloje të mishit dhe në një masë më të madhe te mishi i pulës, i cili mund të shkaktojë infeksione të zorrëve ose sëmundje më të rënda.

Për të reduktuar rreziqet është më mirë që mishi të gatuhet drejtpërdrejt, pasi vetëm gatimi siguron eliminimin e tij efektiv. Për më tepër, në kuzhinë është më mirë të veçohen ushqimet e papërpunuara nga ato të gatuara dhe padyshim, të lahen mirë veglat që përdoren për mishin e papërpunuar.

Last Updated on 27/09/2022 by Albania Kosova

Keyword youtube facebook whatsapp web google gmail amazon translate google translate traductor hotmail instagram weather netflix yahoo twitter yahoo mail google maps whatsapp fb roblox ebay outlook google classroom walmart maps yt pinterest speed test nba bbc news ikea omegle news classroom.