Radakin: Putini tashmë ka humbur, Rusia kurrë nuk do të marrë kontrollin e Ukrainës

Propaganda ruse: Në Ukrainë janë vrarë 60 kosovarë, 40 ushtarë nga Shqipëria…

Admirali britanik Sir Tony Radakin shpjegon se presidenti rus Vladimir Putin tashmë e ka humbur luftën. Megjithëse Rusia mund të arrijë “sukses taktik” në javët e ardhshme, ai tha se çdo ide se lufta ishte e suksesshme ishte “e pakuptimtë”.

Ai shtoi se Putini kishte humbur 25% të fuqisë tokësore të Rusisë për përfitime “të vogla”.

Radakin, shefi i mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar, tha se Rusisë i mungojnë trupat dhe raketat e avancuara dhe nuk do të jetë kurrë në gjendje të pushtojë të gjithë Ukrainën. “Rusia nuk do të marrë kurrë kontrollin e Ukrainës,” tha ai.

Admirali shtoi se Rusia u detyrua të hiqte dorë nga qëllimet e saj në mënyrë që të merrte kontrollin e shumicës së qyteteve të Ukrainës. Sipas tij, tani Rusia është përfshirë në një betejë taktike ku luftimet janë “të vështira”.

Për kujtesë, Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt, duke kërkuar shkombëtarizimin, neutralitetin ushtarak të vendit dhe më pas u bë më e zhurmshme se Donetsk dhe Luhansk duhet të jenë pjesë e Rusisë. Rusia rrallë njofton për humbjet e saj, por Ukraina, nga ana tjetër, po kërkon më shumë armë për të fituar. (INA)