“Rusia po iu ofron mediave të pavërteta për Ukrainën”, reagon Ambasada e SHBA-së

Reagon Ambasada e SHBA-së.

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) në Shqipëri ka reaguar lidhur me lajmet rreth Ukrainës.

Nëpërmjet një postimi në rrjetin social “Facebook” nga ambasada amerikane thuhet se përpjekjet e fundit të Rusisë për të mbushur mjedisin mediatik me pavërtetësi për Ukrainën janë pjesë e një modeli të vjetër.

“Për shumë vite, Rusia ka sajuar një sërë narrativash të rreme që ekosistemi i saj i dezinformimit dhe propagandës i injekton vazhdimisht në mjedisin global të informacionit. Këto narrativa veprojnë si një shabllon, i cili i mundëson Kremlinit t’i përshtatë këto narrativa, me një qëndrueshmëri – një shpërfillje e plotë për të vërtetën pasi formon mjedisin e informacionit për të mbështetur qëllimet e tij të politikave.

Ushtria dhe entitetet e inteligjencës ruse po angazhohen në këtë aktivitet në të gjithë ekosistemin e dezinformimit dhe propagandës së Rusisë, duke përfshirë operacionet malinje të mediave sociale, përdorimin e mediave të fshehta në internet, injektimin e dezinformatave në programet televizive dhe radiofonike, organizimin e konferencave të dizajnuara. për të ndikuar tek të pranishmit që të besojnë në mënyrë të rreme se Ukraina, jo Rusia, është fajtore për tensionet e rritura në rajon dhe shfrytëzimin e operacioneve kibernetike për të prishur mediat.”, thuhet në njoftimin e ambasadës.

Kjo ambasadë ka shpërndarë edhe temat kryesore të keqinformacioneve të përsëritura të Rusisë.