Home / SHENDETESIA / Aknet nuk duhet prekur, brenda tyre gjenden gjërat më të ndyra të mundshme

Aknet nuk duhet prekur, brenda tyre gjenden gjërat më të ndyra të mundshme

Aknet janë fenomen i zakonshëm, e veçanërisht te tinejxherët. Ato dinë të jenë shkaktar i shumë komplekseve dhe brengave për njerëzit, e kësisoj njerëzit priren t’i largojnë ato nga fytyra duke i shpërthyer.

Aknet nuk duhet prekur, brenda tyre gjenden gjërat më të ndyra të mundshme

Por a është kjo zgjedhja e duhur? – transmeton Telegrafi.

Para se t’i shpërtheni aknet, duhet të keni parasysh se në to gjenden gjërat më të ndyra që ekzistojnë.

Aknet janë të mbushura me një ‘koktej’ me përbërje prej: baktereve, qelizave të vdekura të lëkurës, qelizave të bardha të gjakut dhe me sebum.

Këta katër përbërës janë të aftë të krijojnë infeksione të ndryshme.

Prandaj herën e ardhshme që e ndjeni dëshirën për ta shpërthyer një akne, keni parasysh për infeksionet të cilat mund t’ia shkaktoni vetes.

Read Offline:
Shperndaje nese ke nje mik te mire...
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Aknet nuk duhet prekur, brenda tyre gjenden gjërat më të ndyra të mundshme Aknet nuk duhet prekur, brenda tyre gjenden gjërat më të ndyra të mundshmeRating: 4.8