Shitja e AC Milan te arabët varet vetëm nga ky kusht

Real Madrid po e shet lojtarin që e bleu 60 milionë euro

Investcorp janë një hap larg që të bëhet pronari i ri i AC Milan me vetëm një çështje për t’u zgjidhur me Elliott.

Periudha ekskluzive e negociatave të Investcorp me Elliott Management Fund sapo ka përfunduar. Fondi i Bahreinit ka përfunduar procesin e kujdesit të duhur dhe po ofron 1.18 miliardë euro për të blerë klubin AC Milan nga amerikanët, përcjell ORAinfo.

Megjithatë, një pronar të ri që ka hyrë në fushë, pikërisht RedBird Capital.

RedBird, i cili ka 10% të aksioneve të pronësisë në Liverpool, thuhet se po ofron 1 miliard euro për klubin kuqezi. Megjithatë, RedBird ka një histori të dëshmuar të investimeve të suksesshme në sportet Elite. Do të jetë e interesuar të shihet se kush do ta fitojë betejën për t’u bërë pronari i ri i Milanit, por në fund të fundit mund të mos jetë një garë.

Real Madrid po e shet lojtarin që e bleu 60 milionë euro

Gazetari Andrea Longoni raporton se Investcorp janë një hap larg blerjes së Milanit. Ekziston një marrëveshje totale midis Investcorp dhe Elliott në lidhje me vlerësimin prej 1.18 miliardë eurosh të klubit. Vetëm një gjë mungon për mbylljen.

Investcorp ka vlerësuar 800 milionë euro asetet aktuale të klubit dhe 400 milionë euro projektin e stadiumit të ri. Investcorp dëshiron të fusë një klauzolë në marrëveshjen me Elliott. Nëse leja e ndërtimit për stadiumin e ri, dhe zona e bashkëngjitur e pasurive të paluajtshme, nuk arrin brenda një periudhe të caktuar (me shumë mundësi 5 vjet), ose ndërtimi nuk përfundon brenda kësaj periudhe, Investcorp dëshiron që Elliott të rivendosë një pjesë të Shifra 400 milionë euro.

Kjo është një klauzolë që Elliott heziton ta pranojë. Në fakt, RedBird Capital, të cilët nuk kanë bërë asnjë analizë të duhur ose analizë të financave të klubit, po përdoren nga Elliott për të bërë presion mbi Investcorp për të mbyllur marrëveshjen pa klauzolën e lartpërmendur raporton gazetari italian. Kjo është pika e vetme që bllokon shitjen e klubit./ORAinfo/