Home / Tag Archives: aeroplanet

Tag Archives: aeroplanet

Aeroplanët rusë hyjnë pa leje në territorin e Suedisë

Ushtria e Suedisë është shprehur se një aeroplan i zbulimit dhe dy të tjerë ushtarak kanë shkelur hapësirën ajrore të Suedisë në bregun e detit Baltik. Tre aeroplanët rusë fluturan më 19 janar në jug të qytetit Karlshamn, rreth 135 kilometra në verilindje të qytetit bregdetar të Malmos. Në një deklaratë të Forcave të Armatosura të Suedisë, thuhet se aeroplanët hynë në hapësirën ajrore suedeze pa leje, dhe se për këtë veprim të rusëve, ata e kanë informuar menjëhërë qeverinë suedeze. Në anën tjetër, Ministria e Mbrojtjes e Rusisë, e ka mohuar incidentin. “Të gjitha luturimet janë zhvilluar në pajtim të plotë me rregullat ndërkombëtare për përdorimit të hapësirës, pa shkelur kufijtë e asnjë shteti” thuhet në deklaratë. Incidenti vjen në një kohë të rritjes së aktivitetit ushtarak në rajonin e Detit Baltik, me disa raportime për shkeljet e hapësirës ajrore nga aeroplanët ushtarakë rusë dhe një prani më të madhe të anijeve ushtarake ruse.

Read More »

Aeroplanët me ilustrimet që i dallojnë prej të tjerëve (Foto)

Kur aeroplanët janë së bashku në aeroport, nuk dallojnë aspak prej të tjerëve. Kompanitë ajrore e dinë mirë këtë, andaj ndonjërin prej fluturakeve e ilustrojnë në mënyrë të veçantë, që të dallohet prej grupit, transmeton Telegrafi. Vikend ne Stamboll – prej 199 € – 3 dite E SPONSORUARREZERVO TANI Nganjëherë …

Read More »