Home / Tag Archives: gjykates

Tag Archives: gjykates

Deputeti Osmani para gjykatës, akuzohet për privatizimin e një fabrike në Podujevë

Deputeti Naser Osmani së bashku me shtatë të akuzuar tjerë do të dalin sot para gjykatës për privatizimin e Fabrikës “FAN” në Podujevë.Së bashku me Naser Osmanin të akuzuar janë edhe Bahri Shabani, Shkëlzen Lluka, Naim Avdiu, Melita Ymeraga, Agron Kamberi, Adrian Kelmendi e Agim Deshishku.Në këtë rast gjyqësor, Naser Osmani bashkë me 7 personat e tjerë po gjykohen në lidhje me privatizimin e fabrikës “Fan” në Podujevë.Përveç Agim Deshishkut, që është blerës i ndërmarrjes “FAN” në Podujevë, të gjithë të akuzuarit e tjerë ishin zyrtarë të Agjencisë Kosovare të Privatizimit në kohën për të cilën akuzohen.Sipas aktakuzës Naser Osmani e Bahri Shabani ngarkohen se në bashkëkryerje me persona tjerë zyrtarë dhe duke shfrytëzuar detyrën zyrtare në Agjencinë Kosovare të Privatizimit, nuk e kanë përmbushur këtë detyrë duke ia mundësuar përfitimin e kundërligjshëm pasuror vetes ose tjetrit, përkatësisht blerësit të Ndërmarrjes së Re “FAN-Podujevë”, Sh.P.K. të pandehurit Agim Deshishku në v..

Read More »

Ish-drejtuesi i Gjykatës së UÇK-së i del në krah Elez Blakajt

Ish-drejtuesi i Gjykatës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sokol Dobruna, thotë se Elez Blakaj ka bërë punë të mirë gjatë hetimit të listave të fryra të veteranëve, ndërsa sipas tij futja në këto lista e emrave të atyre që kanë luftuar vërtetë, po bëhet vetëm për ta dëmtuar hetimin dhe për ta bërë të pa vlefshëm atë.Ai ka shpalosur edhe një rrëfim për Gazetën Express duke treguar se si një person në mënyrë qesharake kishte tentuar ta fitojë statusin e veteranit. Sipas tij, një person që kishte shitur faculeta gjatë luftës i kishte kërkuar mbështetje për t’u bërë veteran.Dobruna i cili tashmë ushtron edhe profesionin e avokatit në Kosovë, në një prononcim thotë se rasti i ‘veteranëve të rrejshëm’ teorikisht në bazë të përmasave, mund të konsiderohet si vepër penale. Megjithatë ai thotë që personat të cilët paraqiten vetë për të treguar që janë veteran të rrejshëm, nuk duhet të ndiqen penalisht.“Në qoftë se është e vërtetë se qenkan 19 mijë e tash edhe 2 mijë që janë shtuar, tash..

Read More »

Ish-kryetari i Klinës para gjykatës për korrupsion

Ish-kryetari i komunës së Klinës, Sokol Bashota, do të dalë sot para gjyqit në Pejë në procesin në të cilin akuzohet për keqpërdorim të detyrës zyrtare.Në këtë aktakuzë, bashkë me Bashotën janë edhe Enver Berisha, Fadil Gashi dhe Esat Raci.Ata akuzohen se në bashkëkryerje kanë keqpërdorur pozitën dhe autoritetin zyrtar, pasi kanë rënë dakord që së paku 6 nga 10 banesa në pronësi të Komunës së Klinës, t’ua caktojnë një çmim për qira për vetveten dhe për eksponentët e partive të tyre politike.Sipas aktakuzës, këtë e kishin bërë pa plotësuar kriteret objektive dhe duke i anashkaluar aplikantët gjendja ekonomike e të cilëve ishte e keqe.Mbi ish-kryetarin e Komunës së Klinës, Sokol Bashota, po ashtu rëndojnë edhe katër vepra penale për mosraportim apo raportim të rremë të pasurisë, të të ardhurave, dhuratave apo dobisë tjetër materiale apo detyrimeve financiare.

Read More »

Daçiq: Thaçi e di që s’mund të vijë në Preshevë për shkak të gjykatës

Ministri i jashtëm serb, Ivica Daçiq ka thënë se Hashim Thaçi asnjëherë nuk mund ta vizitojë Preshevën dhe pretendimet për një gjë të tillë, janë false.“Ka qenë një lajm i rrejshëm për të tërhequr vëmendjen nga vizita e suksesshme e presidentit serb, Aleksandër Vuçiq në Kosovë”, ka thënë Daçiq për televizionin serb Pink.“Nuk ka pasur as kërkesë e rrjedhimisht as aprovim për një vizitë të tillë. Ne e kemi kontaktuar edhe kabinetin e Komisionerit Hahn për të na konfirmuar gjëra të tilla por nuk ka asgjë prej kësaj”, ka thënë ai.Daçiq ka thënë se Thaçi edhe vetë e di që s’mund ‘të vijë në Preshevë për shkak të vendimit të gjykatës në Serbi, ku ai është i dënuar’.

Read More »

Ish-Shefi Gjykatës së UÇK-së Sokol Dobruna kërkon të dënohen me burg të këtyre veteranëve

Ish-drejtuesi i Gjykatës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sokol Dobruna, i quan matrapazë dhe hajna të gjithë ata që e kanë fituar statusin e veteranit në mënyrë të jashtëligjshme. Sipas tij këta persona i kanë bërë dëm të jashtëzakonshëm luftës së UÇK-së, dhe për këtë ata duhet të ndiqen nga Gjykata dhe të dënohen.Në një prononcim për Gazetën Express, Dobruna ka thënë se i di të gjitha rreth fryrjes së listave të veteranëve, por për momentin ka vendosur që të heshtë.Dobruna i cili tashmë ushtron profesionin e avokatit në Kosovë thotë se personat të cilët i kanë nënshkruar listat janë përgjegjës për gjithë skandalin me veteranët e rrejshëm.“Qaj që i ka nënshkruar listat. Secili që i ka nënshkruar, gjendet në të gjitha listat. Komisioni mundet me i numëruar, p.sh sa nënshkrime janë të miat që i kam nënshkruar. Komisioni i di këto punë”, ka thënë Dobruna.Sipas tij këta persona duhet të ndiqen nga i pari deri tek i fundit dhe të dënohen.“Nuk e kisha lënë prej A deri në Zh pa i..

Read More »

Privimi nga jeta i gruas dhe vajzës, ky është vendimi i gjykatës ndaj autorit

Gjykata e Apelit e Kosovës, e ka refuzuar si të pa bazuar ankesën e avokatit mbrojtës kundër caktimit të masës së paraburgimit prej një muaji, për të dyshuarin Pjetër Nrecaj.Në këtë mënyrë gjykata e shkallës së dytë, e ka lënë në fuqi aktvendimin e Gjykatës Themelore në Gjakovë, të datës 10.08.2018.Jetër Nrecaj. po dyshohet nga ane e prokurorisë se ka kryer veprat penale të rëndë nga neni 179, paragrafi 1, nënparagrafi 1.3 dhe 1.11, si dhe veprën penale “Mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim të pa autorizuar të armeve” nga neni 374, paragrafi 1, i te njëjti kod.Gjykata e Apelit, gjen se gjykata e shkallës se parë, ka dhënë arsye të mjaftueshme, mbi bazën ligjore për të cilën ka caktuar masën e paraburgimit ndaj tij, konform dipspozitave te nenit 187 të Kodit të Procedurës Penale të Republikës se Kosovës.

Read More »

Emërohen gjyqtarët e rinj të Gjykatës Kushtetuese

Presidenti i vendit ka emëruar sot gjyqtarët e rinj të Gjykatës Kushtetuese në Kosovë.Lajmi është bërë i ditur nga një njoftim i zyrës së Presidentit.Gjyqtarët e emëruar janë: Bajram Ljatifi, Safet Hoxha, Remzije Istrefi-Peci, Radomir Ljaban dhe Nexhmi Rexhepi. Të gjithë janë betuar sot para presidentit.Ky është njoftimi i plotë nga Presidenca:Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në mbështetje të nenit 84 (4, 19) të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, nenit 6 të Ligjit Nr. 03/L-094 për Presidentin e Republikës së Kosovës (Gazeta Zyrtare, nr. 47, 25 janar 2009), nenit 7 të Ligjit nr. 03/L-121 për Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës (Gazeta Zyrtare, nr. 46 / 15 janar 2009), në pajtim me propozimin e Kuvendit të Republikës së Kosovës (Vendimi i Kuvendit të Republikës së Kosovës Nr. 06-V-134, dt. 18 maj 2018 dhe Vendimi i Kuvendit të Republikës së Kosovës Nr. 06-V-174, dt. 06 korrik 2018), ka emëruar gjyqtarët në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovë..

Read More »

Tri vite nga miratimi i Gjykatës Speciale, ende asnjë aktakuzë

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, tri vite më parë, pikërisht më 3 gusht 2015 kanë votuar pro ndryshimit të amendamentit kushtetues, që i hapi rrugë themelimit të Gjykatës Speciale.Ishin 82 vota pro, 5 kundër dhe një abstenim, që i hapën rrugë Qeverisë t’i dërgojë edhe dy projektligje të tjera sa i përket Speciales.Opozita ishte ajo që u tregua më e zëshmja në kundërshtimin e themelimit të Gjykatës Speciale, duke e quajtur të padrejtë, selektive dhe e cila do ta cenojë sovranitetin e vendit.Qeveria dhe pozita e quajtën të padrejtë këtë votim, por të domosdoshme për t’i hequr dyshimet për krime të kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës në luftën e fundit.Tri vite pas ky institucion ende nuk ka ngritur asnjë aktakuzë.

Read More »

Tri vite nga miratimi i Gjykatës Kushtetuese, ende asnjë aktakuzë

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, tri vite më parë, pikërisht më 3 gusht 2015 kanë votuar pro ndryshimit të amendamentit kushtetues, që i hapi rrugë themelimit të Gjykatës Speciale.Ishin 82 vota pro, 5 kundër dhe një abstenim, që i hapën rrugë Qeverisë t’i dërgojë edhe dy projektligje të tjera sa i përket Speciales.Opozita ishte ajo që u tregua më e zëshmja në kundërshtimin e themelimit të Gjykatës Speciale, duke e quajtur të padrejtë, selektive dhe e cila do ta cenojë sovranitetin e vendit.Qeveria dhe pozita e quajtën të padrejtë këtë votim, por të domosdoshme për t’i hequr dyshimet për krime të kryera nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës në luftën e fundit.Tri vite pas ky institucion ende nuk ka ngritur asnjë aktakuzë.

Read More »

Ky është vendimi i Gjykatës për dy malazezët, serbin dhe kosovaren e arrestuar në operacionin special

Gjykata Themelore e Prishtinës ka caktuar 30 ditë paraburgim për secilin nga katër personat e arrestuar në operacionin special të së mërkurës pasdite. Të pandehurit që do të qëndrojnë një muaj prapa grilave janë Mario Millosheviq, Strahinja Dankoviq, Laureta Zyba dhe Gjorgje Paviçeviq. Millosheviq, Dankoviq dhe Paviçeviq dyshohet se kanë …

Read More »