Home / TECH / Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar online
Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar online

Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar online

Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar onlineQindra miliona email adresa dhe disa fjalëkalime janë zbuluar në internet, mbase duke krijuar kështu ‘depon’ më të madhe të të dhënave private të zbuluara ndonjëherë.

Një spambot i thyer ka bërë detajet e miliona emailave të disponueshme në internet, potencialisht duke rrezikuar këdo që gjendet brenda kësaj liste.

Dhe gjithashtu përfshin fjalëkalime, që do të thotë që llogaritë e disa njerëzve tani mund të komprometohen.

Por përkundër faktit se në kuadër të deponisë së të dhënave online janë të përfshira 711 milion adresa, numri i vërtetë i njerëzve të prekur ka të ngjarë të jetë shumë më i vogël, sepse lista përmban një varg adresash të rreme dhe të përsëritura, tha Troy Hunt, hulumtues i sigurisë që bëri publike shkeljen.

Read Offline:
Shperndaje nese ke nje mik te mire...
Kosova Today News Reviewed by Shqipe Krasniqi on . Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar online Kujdes, mbi 711 milionë email adresa janë zbuluar onlineRating: 4.8