Ushtria ruse kërkon ushtarë përmes reklamave

Heqja e vizave për Kosovën: Krejt çfarë u tha ditët e fundit nga krerët e shtetit dhe ndërkombëtarët

Ushtria ruse kërkon ushtarë përmes një reklame.

“Testoni kufijtë tuaj! “Jo, harro kufizimet e tua, a je gati të kapërcesh veten çdo ditë?” shkruhet në reklamë.

Përpjekjet për rekrutim janë veçanërisht të dukshme në qytetin e Shën Petersburgut. Në fillim të këtij muaji, një model i fryrë i një oficeri të buzëqeshur me uniformë përshëndeti kalimtarët dhe i ftoi në zyrën e rekrutimit. Që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, ushtria ruse ka shpallur mijëra vende të lira.

Listat, të raportuara fillimisht nga shërbimi rus i BBC-së, filluan të publikohen ose përditësohen çdo disa ditë. Rusia rrallë raporton viktima në Ukrainë, dhe Ukraina ka pretenduar se deri në 20,000 trupa ruse janë vrarë.