Zelensky përgëzon Finlandën për gatishmërinë për anëtarësim në NATO

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka përgëzuar Finlandën për “gatishmërinë e saj për të aplikuar për anëtarësim në NATO”.

Duke shkruar në mediat sociale, Zelensky tha se kishte folur me Presidentin Sauli Niinisto dhe kishte diskutuar “integrimin evropian të Ukrainës”, shkruan Sky News.

Mendohet se qeveria finlandeze ka të ngjarë të aplikojë për anëtarësim pasi të marrë miratimin parlamentar javën e ardhshme.