10 foto të fuqishme që tregojnë dhimbjen dhe zemërimin e protestuesve amerikanë

Mijëra protestues në më shumë se një duzinë qytetesh amerikane po bëjnë thirrje për drejtësi dhe që t’i jepet fund brutalitetit të policisë, pas vdekjes së një burri me ngjyrë të paarmatosur, George Floyd.

Ai vdiq gjatë një arrestimi nga një oficer policie i bardhë, pasi polici i kishte vënë gjurin në qafën e tij.

Dhe ka qenë një video që tregon oficerin e policisë që tregon ngjarjen, e cila u shpërnda në rrjetet sociale, duke nxitur protesta të mëdha. Floyd vdiq menjëherë pas incidentit.