Apeli i IKSHP-së pas rritjes së rasteve me koronavirus


IKSHPK bën thirrje për zbatimin e masave për mbrojtjen nga COVID-19.

Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik të Kosovës ka bërë serish thirrje drejtuar qytetarëve të Kosovës për zbatimin e të gjitha masave të përgjithshme dhe specifike për mbrojtjen nga pandemia e COVID-19,

Ky njoftim erdhi si pasojë e vazhdueshme e rritjeve të numrit të rasteve pozitive dhe vdekjeve nga koronavirusi vazhdon të jetë i lartë dhe brengosës si pasojë e drejtpërdrejtë e neglizhimit të masave ka shkruar IKSHPK’ja.

Kanë bërë thirrje që të respektohen edhe një herë rekomandimet.

1. Të qëndrohet në shtëpi, dhe dalja të jetë vetëm për nevoja të domosdoshme;

2. Ndalimi rigoroz i takimeve me njerëz me të cilët nuk jetoni në bashkësi, pos për qëllime specifike;

3. Ndalimi rigoroz i tubimeve;

4. Respektimi rigoroz i masave kufizuese në aktivitetet publike;

5. Kufizimi i punës për veprimtaritë jo-esenciale dhe vend-ngjarjet duke redukuar edhe kohën e punës gjatë ditës.


Mundesia me shume...
Pamje me shume...