Doni të beheni miliarder? Ja industritë që “mbytën” me para njerëzit më të pasur në botë

Njerëzit kanë qenë në gjendje të kthejnë shumë ide të ndryshme në biznese miliarda dollarëshe, por është më e lehtë në disa fusha sesa të tjerat.

Si pjesë e raportit të saj të Dekadës së Pasurisë në vitin 2020, firma kërkimore Wealth-X analizoi bazën e të dhënave të saj me mijëra njerëz në të gjithë globin me vlera neto mbi 5 milion dollarë për të parë se si i fituan paratë e tyre.

Ja industritë që kanë nxjerrë njerëzit më të pasur sipas firmës kërkimore Wealth-X.

  1. Ushqime dhe pije

Vetëm 3.8% e njerëzve të pasur kanë pasur fatin e tyre në shërbimin e ushqimit, sipas Wealth-X. Daniel Lubetzky krijoi shiritin e parë KIND pasi provoi një bar-restorant të bërë me fruta dhe arra ndërsa ishte në një udhëtim pune në Australi dhe që prej asaj kohe ka ndërtuar një pasuri prej 1.2 miliardë dollarësh duke shitur ushqime dhe pije, sipas Forbes.

  1. Ndërtimi dhe inxhinieria

James Dyson është një nga 3.9% e njerëzve të pasur që bënë para në ndërtim ose inxhinieri, raporton Wealth-X. Përkundër mungesës së një diplome zyrtare inxhinierike, Dyson shpiku pastruesin e parë në botë në vitin 1986 dhe që atëherë është shpërndarë në pajisje të tjera, duke i sjellë atij një vlerë neto prej 6.1 miliardë dollarësh, sipas Forbes.

  1. Mikpritja dhe argëtimi

Vetëm 4.1% e individëve me vlerë të lartë neto u pasuruan duke punuar në mikpritje dhe argëtim, raporton Wealth-X. Ish interpretuesi i rrugës Guy Laliberté ndërtoi një pasuri prej 1.2 miliardë dollarësh pasi rriti trupën e tij të cirkut me qendër në Montreal në perandorinë argëtuese multibilion dollarëshe të njohur si Cirque du Soleil, duke filluar me vetëm një grant prej 1 milion dollarësh, raportoi më parë Business Insider.

  1. Prodhimtaria

Vetëm 4.1% e njerëzve të pasur kanë pasur fatin e tyre në sektorin e prodhimit, sipas Wealth-X.

Ky grup përfshin Diane Hendricks, i cili bëri një pasuri prej 8.9 miliardë dollarësh duke mbuluar çati, dritare dhe prodhues anësor ABC Supply, sipas Forbes.

  1. Teknologjia

Miliarderët teknikë si Bill Gates, Mark Zuckerberg dhe Larry Page mund të jenë disa nga anëtarët më të famshëm në botë, por relativisht pak njerëz të pasur i fituan paratë e tyre nga teknologjia. Vetëm 4.7% e njerëzve me vlera neto mbi 5 milion dollarë e bënë pasurinë e tyre në teknologji, sipas Wealth-X.

  1. Shëndetësia

Vetëm 4.9% e njerëzve të pasur me pasuri mbi 5 milion dollarë fituan paratë e tyre në industrinë e kujdesit shëndetësor, sipas Wealth-X. Vlera neto e Ernesto Bertarelli, personi më i pasur në Zvicër, është nga aksionet e tij në kompaninë farmaceutike Serono, sipas Forbes.

  1. Pasuritë e paluajtshme

Sipas wealth-X, 5.4% e njerëzve të pasur i bënë paratë e tyre në pasuri të paluajtshme. Me një vlerë neto prej 7.6 miliardë dollarësh, Stephen Ross është zhvilluesi më i pasur i pasurive të patundshme në Amerikë, raportoi The Real Deal në vitin 2019.

  1. Organizatat jofitimprurëse

Mbi 7% e njerëzve të pasur punojnë për organizata jo-fitimprurës me kohë të plotë, sipas Wealth-X. Sidoqoftë, shumë prej tyre fillimisht e bënë pasurinë e tyre diku tjetër, si Bill dhe Melinda Gates.

  1. Shërbimet e biznesit dhe të konsumatorit

Më shumë se 16% e njerëzve të pasur e bënë pasurinë e tyre duke punuar në biznes dhe në shërbimet e konsumatorit, sipas Wealth-X.

David Steward themeloi World Wide Technology, një kompani e shërbimeve informatike që ka prodhuar mbi 11 miliard dollarë në shitje, dhe fitoi vetë një pasuri prej 3.5 miliardë dollarësh në proces, raporton Forbes.

  1. Bankar dhe financë

Më shumë njerëz të pasur punojnë në banka dhe financa se çdo industri tjetër, sipas Wealth-X. Drejtori i Përgjithshëm i JPMorgan Chase Jamie Dimon është ndër 22.6% e njerëzve të pasur me vlerë mbi 5 milion dollarë që i fituan paratë e tyre në sektorin financiar.

VINI RE ! - Lajmi qe eshte portuar eshte mare nga portalet tjere. Nese preke privatesine ky lajme ju lutem na informoni ne facebook ne e fshijme lajmin menjehere. Nuk mbajme persiper per lajmet e postuara. KosovaToday nuk eshte Agjensi per Lajme vetem riboton lajmet nga portalet tjere. Me respekt KosovaToday.
Reklamat e meposhtme jane te kompanise MGID nese blini dicka nuk garanton KosovaToday - Jan Reklama te Kompanise MGID.

Lajme te ngjajshme !

Lajme te ngjajshme !