Gjendja e rrallë e COVID që prek fëmijët, mjekët sqarojnë: Ja si ta dalloni


Mjekët kanë zbuluar vendet dhe llojet më të zakonshme të skuqjes së lëkurës tek fëmijët, që lidhet me një gjendje të rrallë hiperinflamacioni të lidhur me koronavirusin.

Pacientët me këtë gjendje të rrallë u diagnostikuan për herë të parë në vitin 2020, pasi mjekët vunë re se disa fëmijë kishin zhvilluar inflamacion në një sërë organesh, pas ekspozimit ndaj COVID, duke thënë se kjo mund të jetë edhe fatale.

Mjekët thonë se diagnostikimi i kësaj gjendje ka rezultuar i vështirë, pasi shumë nga simptomat, duke përfshirë skuqjen, ethet dhe shqetësimet gastrointestinale, janë të ngjashme edhe me simptoma të sëmundjeve të tjera, të zakonshme te fëmijët.

The post Gjendja e rrallë e COVID që prek fëmijët, mjekët sqarojnë: Ja si ta dalloni appeared first on Hapur.


Na lexoni...

Edhe informacione tjera

Mundesia me shume...
Pamje me shume...