Këto zona do të mbesin pa rrymë në ditët në vazhdim

Presidentja takohet me ministrin polak, kërkon mbështetje për anëtarësimin e Kosovës në KE

Ditëve të vazhdim do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike.

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme në siguri të sistemit nga e shtunja deri të martën, ku pa furnizim me energji elektrike përkohësisht do të mbesin disa zona.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

18.06.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV ne rrjetin e ri 0.4 kV.

Prizren

1.

Nga NS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

LP 10[kV] Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005 ) nga ora 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

19.06.2022

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Lipjani do të ndërprehet:

Nga Dalja 10[kV] QMI prej orës 12:00 deri në ora 16:00

Pa tension do të mbesin këta TS-a:

1.NS 10/04[kV] N.T.P. “SOLID” Mahir Haxhiu (kodi: 41000011306)

2.NS 10/04[kV] UNIVERZITETI “FAMA” (kodi: 41000011309)

3.NS 10/04[kV] LAB-OIL SH.P.K. Raif Gashi (kodi: 41000011377)

4.NS 10/04[kV] Nexhat Nezir Sokoli (kodi: 41000011430)

5.NS 10/04[kV] BASHKIMI PROJEKT SH.P.K. Abdurrahim Hasani (kodi: 41000011455)

6.NS 10/04[kV] BLISSVILLE L.L.C. (kodi:

7.NS 10/04[kV] Terminali (Standard benz) (kodi: 4100001102741000011460)

8.NS 10/04[kV] N.P.T. ” DECON ” Skender Jakup Haxhiaj (kodi: 41000011289)

9.NS 10/04[kV] BASHKIMI PROJEKT SH.P.K. Abdurrahim Hasani (kodi:41000011380)

10.NS 10/04[kV] “IP-KOS” SH.P.K (kodi: 41000011413)Vendet: Magjistralja Ferizaj-Prishtinë (një pjesë, bizneset e më sipërme)

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

20.06.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10(20)[kV] Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/0.4[kV] Ulzat 1-Hajvali (kodi:19000040167) prej orës 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Lagjja e Byçmetëve.

Arsyeja: Bartja e konsumatorëve nga rrjeti i vjetër 0.4kV ne rrjetin e ri 0.4 kV.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja 5 (kodi: 80080013) prej orës 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 14 Qershori, Bajram Curri, Bujar Roka, Demush Taha, Dërgut Vokshi, Hasan Dashi, Luigj Gurakuqi, Mark Malota, Mihail Grameno, Mithat Frashëri, Nënë Tereza, Përmet Vula, Shefki Shasivari dhe Tahir Efendija.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i shtyllave të ngritura.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilan 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kufca (kodi: 60061006) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Dragancë, Kufcë, Kufcë e Epërme, Kufcë e Ulët, Makresh i Epërm, Makresh i Ulët, Mellc (një pjesë), Stanishor dhe Stazhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllave të kalbura të drurit të tensionit të mesëm të drurit me shtylla të reja, përforcimi i rrjetit.

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellobradi (kodi: 30036008) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bellobrad, Brrut, Kapre, Kosavë, Plavë, Pllajnik, Shajnë, Xërxë, Zgatar dhe Zym i Sharrit.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

2.

Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dobrushtë Gorozhupë (kodi: 30035008) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: fshatrat: Dobrushtë, Gorozhup dhe Planejë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

20.06.2022

Punime në projekte investive

Prizren

1.

NS 110/10 [kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Budakova (kodi: 32000008) prej orës 09:00 deri ne ora 13:00

Vendet: Fshatrat: Budakovë, Çardak, Dardhishtë e Epërme, Dardhishtë e Ulët, Dragaqinë, Greiçec, Mohlan, Papaz, Reçan, Staravuçinë dhe Vërshec.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave te tensionit të mesëm në kuadër të projektit LOT 8 Budakovë te Xhamia.

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sllovija (kodi:41000003) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: D.Gushterica, G.Gushterica, Dobratin, Gadime e Ulët (një pjesë), Gllavicë, Livagjë, Marec, Sllovi dhe Smallushë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ngritja e shtyllave të tensionit të mesëm.

Prishtinë

1.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr 22 Shaip Kamberi (kodi: 11000005) prej orës 09:00-09:10 dhe ne ora 17:50-18:00

Vendet: Dodona, Parku, Banesat Latif Kryeziu, rr.Bajram Curri, rr.1 Tetori, rr.Shaip Kamberi, rr.Robert Gajdiku.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Pompat e Ujësjellësit Badovc( Kodi: 12000016077) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Alban Beselica ( Kodi: 12000016207) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Prizreni 1 ( Kodi: 12000016073) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Prizreni 2 ( Kodi: 12000016074) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Parku ( Kodi: 12000016127) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi 2 ( Kodi: 12000016130) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Shefqet Zeneli ( Kodi: 12000016149) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi 1 ( Kodi: 12000016075) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV ( Kodi: 12000016202) prej orës 09:00-18:00

Vendet: Pompat, Rr.Avdyl Frasheri, Rr.Rexhep Mala,, rr.Latif Berisha, rr.Adrian Krasniqi,rr.Rrustem Statovci, rr.Halil Alidemaj, rr.Gustav Majer, rr.Hamez Jashari, rr.Lordi Bajron, rr.Sokol Sopi, rr.Bedri Shala.

Arsyeja: Ndërrimin e transformatorëve dhe kthinave punimi i kokave.

3.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Parku 2( Kodi: 11000006158) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Farku Nura ( Kodi: 11000006247) prej orës 09:00-18:00

Vendet: rr.Rrustem Statovci, rr.Hamez Jashari, rr.Halil Alidemaj, rr.Hamez Jashari, rr.Gustav Majerm dhe rr.Adrian Krasniqi.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve dhe kthinave, punimi i kokave.

20.06.2022

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

Nga NS 110/35/10 kV Viti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Germova (kodi:61067003 ) nga ora 10:00-10:30 dhe 16:30-17:00

Vendet: fshatrat: Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Vërban.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/35/10 kV Viti do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Plastika (kodi:61067003039 ) nga ora 10:00-17:00

Vendet: Fabrika e plastikes, konsumator të lidhur në këtë TS.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

21.06.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Meje 1 (Lapidari) (kodi: 80080006130) prej orës 09:00 deri ne ora 17:00

NS 10/0.4kV[kV] TS Shishmon i Rrrafshët 2 (kodi:80080006032) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

NS 10 0.4kV [kV] TS Dallashaj (kodi:80080006137) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Meje 1, Shishmon i Rrafshët dhe Dallashaj.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve të rinj.

21.06.2022

Punime nga palët e treta

Pejë

1.

Nga NS 110/10 kV Peja 2 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV TS 3/3 (kodi: 51000002005 ) nga ora 09:30-17:00

Vendet: rr.Fehmi Agani dhe rr.Mbreti Pirro ( një pjesë).

Arsyeja: Punime sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

22.06.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr 22 Shaip Kamberi (kodi: 11000005) prej orës 09:00-09:10 dhe në ora 17:50-18:00

Vendet: Dodona, Parku, Banesat Latif Kryeziu, rr.Bajram Curri, rr.1 Tetori, rr.Shaip Kamberi, rr.Robert Gajdiku.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsit e tensionit të mesëm.

2.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.3 (kodi: 11000021) prej orës 09:00-09:10 dhe ne ora 17:50-18:00

Vendet: Gustav Majer 2, Gustav Majer 3, Gustav Majer 4, Gustav Majer 6, Gustav Majer 7, Gustav Majer 8, Gustav Majer

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsit e tensionit të mesëm.

3.

NS 110/10(20) [kV] Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr.16 SH.M 28 Nentori (kodi: 11000003) prej orës 09:00-09:10 dhe ne ora 17:50-18:00

Vendet: Shkolla Teknike, Kasollat, Rr.Haxhi Zeka, Rr.Qameria, Rr.Nazim Gafurri, Rr.Antigona Fazliu, Enti Statistikor.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndërsit e tensionit të mesëm.

4.

NS 110/10 [kV] Prishtina 2 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Gustav ( Kodi: 11000021024) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 8 ( Kodi: 11000021168) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 9 ( Kodi: 11000021169) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 5 ( Kodi: 11000006147) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Gustav Majer 1 ( Kodi: 11000006023) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Fadil Nura ( Kodi: 11000006247) prej orës 09:00-18:00

Vendet: Rr.Gustav Majer, rr.Tring smajli, rr.Afrim Vitia, rr.Shaban Polluzha, rr.Rrustem Statovci, rr.Hamëz Jashari, rr.Gusav Majer, rr.Afrim vitia dhe rr.Shaban Polluzha.

Arsyeja: Ndërrimin e transformatorëve dhe kthinave punimi i kokave.

5.

NS 110/10 [kV] Prishtina 3 do të ndërprehen:

TS 10/0.4 kV Pompat e ujejsllesit Badovc( Kodi: 12000016077) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Alban Beselica ( Kodi: 12000016207) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Prizreni 1 ( Kodi: 12000016073) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Prizreni 2 ( Kodi: 12000016074) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Parku ( Kodi: 12000016127) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi 2 ( Kodi: 12000016130) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Shefqet Zeneli ( Kodi: 12000016149) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV Adrian Krasniqi 1 ( Kodi: 12000016075) prej orës 09:00-18:00

TS 10/0.4 kV ( Kodi: 12000016202) prej orës 09:00-18:00

Vendet: Pompat, rr.Avdyl Frashëri, rr.Rexhep Mala,, rr.Latif Berisha, rr.Adrian Krasniqi,rr.Rrustem Statovci, rr.Halil Alidemaj,rr.Gustav Majer, rr.Hamez Jashari, rr.Lordi Bajron, rr.Sokol Sopi, rr.Bedri shala.

Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve dhe kthinav , punimi i kokave.