“Mungon një person nga aksidenti”, prokuroria në Bullgari zbulon misterin e madh

Deputetët e VV marrin ujë ujësjellësi në seancë: Do t’i kursejmë Kuvendit 25 mijë euro në vit

Zëdhënësja e kryeprokurorit të Bullgarisë, Siika Mileva ka treguar se është takuar në spitalin “Pirogov” me një nga shtatë të mbijetuarit, i cili i ka treguar se si e kishte thyer xhamin e pasmë të autobusit dhe se si kanë shpëtuar 8 persona.

Por Mileva thotë se në autobus ishin gjetur 44 trupa, ndërsa të mbijetuar në spital gjenden shtatë persona, transmeton Gazeta Express.

“Gjatë kontrollit janë gjetur 44 trupa. Nga kjo matematika është e thjeshtë. Sipas të dhënave kemi 52 pasagjerë. Në spital janë 7 – katër burra dhe tri gra, misteri i madh mbetet se ku është personi i tetë”, tha Mileva.

Ajo tha se mund të ishte një mosmbamendje e mirë e të mbijetuarit, por theksoi se ai kishte përsëritur versionin e tetë të shpëtuarve gjatë marrjes në pyetje nga një hetues në prani të një përkthyesi.

Edhe zëvendëskryeprokurori i Bullgarisë, Borislav Sarafov ka bërë të ditur se në autobus janë gjetur 44 trupa e jo 46 siç është thënë dhe raportuar deri më tani.

Deputetët e VV marrin ujë ujësjellësi në seancë: Do t’i kursejmë Kuvendit 25 mijë euro në vit

Hetimi i deritashëm për aksidentin tragjik në autostradën e Strumës në Bullgari e hedh poshtë kategorikisht versionin se transportoheshin benzinë apo naftë nga Turqia, dhe se kjo ishte arsyeja e shpërthimit të zjarrit në autobus. Këtë e bëri të ditur kreu i hetimit kombëtar dhe zëvendëskryeprokurori bullgar, Borislov Sarafov gjatë një konferencë të posaçme për këtë temë sot, shkruan gazeta bullgare, Sega.

Sarafov ka shpjeguar se janë gjetur 3 tuba në të cilat kishte mbetje vaji – karburanti të autobusit. “Ato nuk ishin të mbushura, nuk u ndezën, nuk u shkaktua zjarri prej tyre. Nuk ka asnjë gjetje të benzinës apo materialeve të tjera të ndezshme përveç atyre të zakonshme për autobus – karburant dhe naftë”, shpjegoi Sarafov.

Ai shtoi se versioni kryesor për hetuesit ishte një akt i mundshëm terrorist. Kjo gjithashtu u hodh poshtë tash. “Unë nuk e përmenda këtë që të mos fillonin spekulimet… Dëshmitë e dëshmitarëve dhe atyre që iu përgjigjën ndihmës, të cilët ishin aty në minutat e para të aksidentit, e konfirmojnë këtë – ky nuk është akt terrorist”, tha Sarafov.

Sipas tij, versioni kryesor dhe kryesor është ai i gabimit njerëzor . Por hetuesit po hetojnë nëse, nëse ka pasur një të tillë, ka kontribuar organizimi i dobët i trafikut në zonë. “Trafiku është i organizuar keq. Mbrojtësi në të cilin është vendosur autobusi jo vetëm që nuk është i dobishëm, por është i rrezikshëm për qarkullimin dhe ka ndikuar në aksident”, tha zëvendëskryeprokurori.

Lajme me shume...