Për të luftuar COVID-19 po përdoren edhe ilaçet kundër plakjes

Për të luftuar COVID-19, shkencëtarët po përdorin edhe ilaçet kundër plakjes te të moshuarit. Mbi 80 përqind e pacientëve të infektuar më koronavirus janë mbi 65 vjeç dhe kanë një rrezik vdekje 23 herë më të lartë.

Ndërsa një person plaket, sistemi i tyre imunitar dobësohet dhe kërkon më shumë kohë që trupi i tyre të njohë dhe sulmojë virusin.

Ai i jep virusit kohë të përsëritet dhe të shkaktojë sëmundje serioze, e cila mund të forcohet nga gjendjet shëndetësore para-ekzistuese.

Shkencëtarët e Harvardit thonë se kjo mund të rregullohet me nxitësit NAD, ilaçe kundër plakjes.

“ Teknologjitë më emocionuese dhe potencialisht me ndikim për të trajtuar Covid-19 janë ato që aktivizojnë mbrojtjen e trupit kundër plakjes. Mund të jetë e mundur të rivendosni moshën e qelizave dhe indeve në mënyrë që individët me rrezik të lartë t’i përgjigjen infeksioneve virale sikur të ishin të rinj.” është argumenti i tyre.

Edhe pse shkenca është akoma në zhvillim, provat në dispozicion mbështesin idenë se të moshuarit janë më të rrezikuar nga koronavirusi. Për shembull, të dhënat e shëndetit publik në Britani tregojnë për pacientët me COVID-19, se 72 % janë mbi moshën 60 vjeç, ku 58 % e të cilëve janë burra.

VINI RE ! - Lajmi qe eshte portuar eshte mare nga portalet tjere. Nese preke privatesine ky lajme ju lutem na informoni ne facebook ne e fshijme lajmin menjehere. Nuk mbajme persiper per lajmet e postuara. KosovaToday nuk eshte Agjensi per Lajme vetem riboton lajmet nga portalet tjere. Me respekt KosovaToday.
Reklamat e meposhtme jane te kompanise MGID nese blini dicka nuk garanton KosovaToday - Jan Reklama te Kompanise MGID.

Lajme te ngjajshme !

Lajme te ngjajshme !