Rama: Abetaren e përbashkët do ta dërgojmë edhe në diasporë

Sot kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka folur në mbledhjen e përbashkët të qeverive të Kosovës dhe Shqipërisë ku ka dhënë shifra për çështjet e shkëmbimi tregtar dhe investimet në vendet përkatëse, përcjell albinfo.ch.

Rama ka bërë të ditur se sa i përket shifrave të shkëmbimit tregtar, ato janë rritur prej 160 milionë euro nga viti 2017,në vitin 2021 ajo ka shkuar në 433 milionë euro.

Ai gjithashtu bëri të ditur se ka rritje të madhe të investimeve të Kosovës në Shqipëri.

Ai ka ngacmuar kryeministrin e Kosovës Albin Kurtin duke i thënë se abetarja e përbashkët Kosovë – Shqipëri do të shkojë edhe në diasporë pas që “e ka merak Albini”.

“Dua ta theksoj edhe kjo që rezultati i punës së përbashkët të këtyre dy qeverive, zbatimi i zotimit që morrëm së bashku në takimin e shtatorit në Prishtinë, me dy akademitë që të nisim punën për enciklopedinë shqiptare, projekti i madh albanologjik, që merr udhë si vullnet i përbashkët i qeverisë së Kosovës dhe i qeverisë sonë. Ashtu si kundër, është këtu vendi i duhur për ta thënë se ka përfunduar faza e parë e grupit punues të abetarës së unifikuar dhe kemi fituesin, puna për fazën e dytë vazhdon dhe jam shumë shumë i lumtur që do të kemi mundësinë s’bashku me Albinin që të dorëzojmë abetaret e unifikuara, ndërkohë që ne kemi folur edhe me përfaqësues shqiptarë në Maqedoninë e Veriut dhe kryeministrin e Malit të Zi dhe me autoritetet në Serbi, që kjo abetare e unifikuar të shkojë të gjithë fëmijët shqiptarë. Dhe në zonën që e ka merak Albini, të diasporës, aty e kemi të sigurtë që do të kemi një shpërndarje kudo ku do të na kërkohet.”, tha Rama.

Më tutje, Rama është shprehur se në nëntor në 110 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, propozohet të mbahet Kuvendi i përbashkët i dy shteteve dhe sipas tij kjo do të vendoste në një nivel tjetër raportet Kosovë – Shqipëri.

The post Rama: Abetaren e përbashkët do ta dërgojmë edhe në diasporë appeared first on Albinfo.