Sarrazin: Kosova është zemra e Europës dhe përket në Këshill të Europës

Kreu i inteligjencës ukrainase tregon se kur do përfundoj lufta

Emisari gjerman: Kosova është zemra e Europës dhe përket në Këshill të Europës.

I Dërguari Special i qeverisë gjermane për Ballkanin Perëndimor, Manuel Sarrazin, ka thënë se Gjermania ka pozicion të qartë mbështetës në raport me aplikimin e Kosovës në Këshillin e Europës.

“Pozicioni i Gjermanisë është i qartë: Kosova është zemra e Europës dhe përket në Këshill të Europës. Dje, e sigurova ministren e Jashtme, Donika Gërvalla, për mbështetjen tonë për anëtarësim”, ka shkruar sot Sarrazin.

Sarrazin po qëndron në vizitë zyrtare në Kosovë për herë të parë pas marrjes së detyrës nga qeveria gjermane në shkurt të këtij viti.