Situata me Omicron në Kosovë, infektologu i njohur kosovar jep lajmin e mirë

“Kosova e ka kaluar pikun e Omicronit, masat kanë dhënë efekt”

Ndryshimi i masave anti-COVID po shihet nga infektologu Hamdi Ramadani, si adekuate për situatën pandemike.

Ramadani tha Kosova tanimë e ka kaluar pikun e variantit Omicron.

“Bazuar në rastet që kanë ra krahasuar në ditët e kaluara në mbi 2 mijë COVID pozitiv me variantin e njohur si Omicron, mendoj që vala e ka arritur atë që njihet si “piku”. Mendoj që edhe ora policore por edhe gastronomia duhet të shkojë në proporcion me këtë duke e zvogëluar kufizimin në dy apo tre orë”, tha ai në Klan Kosova.

Ai theksoi se shumë qytetarë e kanë kaluar COVID-19 dhe variantin Omicron edhe pa u regjistruar në protokollet mjekësore.

Sipas tij tani popullata në vendin tonë ka fituar një imunitet për disa muaj.

“Mendoj që masat e përgjithshme të cilat janë maskat sidomos në restaurante, higjiena e qytetarëve dhe mbi të gjitha vaksinimi me dozën e tretë ose përforcuese. Shumë qytetarë e kanë kaluar edhe COVID-19 edhe variantin Omicron pa u regjistruar në protokollet mjekësore. Ata e kanë një imunitet disa mujor katër, pesë ose gjashtë muajsh dhe është një hapësirë mendoj që këto masa e kanë dhënë efektin e tyre”.